Intensivt dejtande och vardagsrasism i London

queenie

Är vi för gamla för att förstå den hårda dejtningkulturen i London frågar vi oss, när ingen känner någon större förtjusning eller igenkänning i boken Queenie av Candice Carty Williams. 25-åriga Queenie är en  en svart kvinna med rötter i Jamaica. Hon jobbar som journalist på en tidning, men brinner inte för karriären utan har fullt upp med sitt snåriga privatliv.

Eftersom hon nyss blivit dumpad av sin pojkvän raggar hon upp killar på ett närmast desperat sätt och det verkar inte ge någon större tillfredsställelse. Det liknar mest ett tragiskt självskadebeteende.  Historien om Queenie börjar i en gynstol och stannar i de nedre regionerna i stora delar av boken.

Det är mycket “drama” och chattar med väninnorna om de senaste dejting-katastroferna, besök på mottagningen för sexuella sjukdomar och man förstår att Queenie inte mår bra.

“Humor och elände löper parallellt i boken”, enligt en recension vi läst och vi förväntade oss en feelgood-roman. Men det fanns ingenting roligt i berättelsen om Queenie. Snarare läser vi med en obehaglig klump i magen.

Lite citat från kvällens diskussioner:

“Den goda ansatser att spegla rasismen och vardagen för minoriteter tappades bort i en i övrigt banal och snaskig historia”.

“En Bridget Jones i Jojo Moyes-tappning”.

Vi gav boken 2 av 5 pinglor!

 

 

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Eva skriver:

    Men vad skönt att läsa en recension, av den här boken, som inte är översvallande. Har inte begripit hypen, men jag förstår ju att jag inte är ensam. Kanske är det åldern, ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.