Michelle gillar inte ens politik

Skottsäkra bilar, Airforce One till en data-night i NYC, politiska debatter och samtidigt en åldrande sjuk far att varda och ett livspussel att fa ihop. I boken Becoming ger Michelle Obama sin skildring av 8 ar som FLOTUS (First Lady Of The United States).  

MO1

Michelle själv har last in sin ljudbok. Jag passerade en bokhandel pa 5th Ave i NYC med hennes rost i öronen.

I första delen av boken berättar Michelle om sin working-class uppväxt i Chicagos ruffa  South Side med en far som trots sin MS  var den lojalaste och viktigaste medarbetaren pa gasverket, modern som med strikt hand styrde hemmet och brodern, den ständige följeslagaren och förebilden. Allt skildras med stor varme och karlek och som den solida basen for hennes framtida värdegrund och livsval.

Andra sektionen fokuserar pa motet med Barack. Kärleksfullt beskrivet men också väldigt krasst. Att förälska sig i en drömmare, idealist tillika workaholic utan giftastankar var utmanade for Michelle som ville skapa familj och leva ett normalt liv. Hon var alltid emot hans avancemang inom politiken och uppträdde bara modest supportande for att hon egentligen aldrig trodde att det skulle bli verklighet…

Sista delen avhandlar politiken, avgörande moten och skeende men aven om hur Michelle definierade sin roll som FLOTUS. Ungdomar, halsa och jämställdhet lag henne varmast om hjärtat.  Som del av Obamas kampanj 2012 ar det fantastisk läsning. Alla myter och historier runt President Barack verkar vara sanna och med Michelles egna ord:

It (presidentskapet) will not change who you are. It will only reveal who you are.

En sanning som idag känns extra sann. Jag tanker till exempel pa gårdagens utspel i Vita huset.

Bokens huvudbudskapet ar klart och tydligt. Obamas ändrade historien. Lade till en ytterligare dimension i den amerikanska historien. Visade världen att det finns andra satt att styra världen. Gav oss hopp. Visade vägen framåt.

Betyg
Det ar en lättillgänglig bok som samtidigt som den känns ärlig, stundom aven blir lite val tillrättalagd. Men i grund och botten ar det en bok om en mamma som vill sina barns basta och bara leva ett liv som alla andra. Och for det gillar jag Becoming starkt. Det blir 3.79 hoppfulla pinglor av 5 mojlga.

PS. Forlat for marklig/felaktig text. Jag befinner mig for tillfallet pa en plast utan tillgång till svenskt tangentbord.

MO3

POTUS & FLOTUS tackar oss medarbetare under The Staff Bal i Washington DC, Januari 2013.

MO2

Jag volunterade i Obamas kampanj 2012. Stationerad i Boston, Massachusetts men vid detta tillfalla i DC for The Inauguration.

MO4

Fick en close up pa ett New Hampshire Rally 2012

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.