Magazine om Hälsa, vilken är bäst?

Studerar man HÄLSA blir man ju lite nyfiken på tidningar som handlar om just detta oändligt intressanta ämne.  Det är ju verkligen spännande att se vad olika tidningar fokuserar på. Är det helheten med kropp och själ som involveras eller är det bantning och att vara smal som gäller?

Började med topp HÄLSA. Hade sett reklam för tidningen i samband med löpning och olika lopp som arrangeras av topp HÄLSA. Blev en aningens skeptisk när framsidan utlovade ”Ät dig vårsmal” och visar blid på Linda Bengtzing, samt ”Bli av med 4 kilo på 2 veckor”.  Bäst att börja bläddra! Här kommer sedan en stor variation av repotage där vi får reda på hur Björn Ranelid håller sig i form, jag får ta del av vårens stretchigaste sportmode som visas av snygga modeller som inte verkar vara så vältränade, mest smala(!). Får även ta del av 9 naturliga snygg-knep, hur jag lättast blir med barn och ett test av ”bästa korven”. Jaa,  vem blir stimulerad av detta?  Men nästa nummer kommer iallafall handla om löpning…..

Nästa tidning blev Blossom Taintons egna tidning Blossoms magazine. Man hör ju direkt på namnet hur hurtig denna tidning måste vara. Naturligtvis har tidningen Blossom själv på framsidan och här lockas vi av ”Ladda engergi” och ”Ät gott”.

 Men vänta lite…Det låter ju inte så dumt, eller hur? Vem vill inte ha mer engergi och äta god mat?? Att sedan vända blad och läsa ”simultankapacitet – en riktig engergitjuv”, här kan man ju bara hålla med! Intressanta kost tips, goda recept på kryddad mat med kraft varvas med  hur jag får mer energi och spännande repotage om välgörande klanger, vad gör en livschoach och yogatips.  Inte alls så hurtfriskt som man kan tänka sig utan lite mer på djupet.

Orkar man bara med att spana in Blossom på var och varannan sida så är tidningen en positiv överaskning. Nästa nummer som är i butik nu lovar ”Fyll dig med lust och harmoni” och jag som just nu studerar hormonernas uppbyggnad och funktion tänker, varför inte?

Men det kan ju finnas bättre,  så jakten går vidare……..

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Karin H skriver:

    Svårt ämne, för ibland vill man ju ha det käckt och hurtfriskt och ibland behöver man det djupt och vetenskapligt. Tuff balansgång för hälsotidningarna.

  1. 2012-02-06

    […] också mitt letande, om än sporadiskt, efter en bra tidning om Hälsa. Fastnade lite i Hälsa & Fitness som jag köpte härom dagen. Den kändes inte så […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.