Om oss

Pocketpinglorna samlade utanför Gustaf Frödings födelsegård i Alster

Pocketpinglorna =  Anna, Karin, Katarina, Kia, Mia, Pia,  Hedvig & Hedvig

En bokklubb som bildades i Karlstad i början av 00-talet, med mål att läsa så mycket böcker vi bara kan mellan barn- och djurbestyr, körrep, karateträningar, ridning, fotbollsskjutsar, resor, kalasande, husrenoveringar och Obamakampanjande.

Vi är åtta pinglor i våra bästa år, som läser och tycker om allt från fantasy till klassiker. Vårt enda krav är att boken ska vara billig och behändig = en pocket. Vi träffas regelbundet och “pinglar” böcker som vi läst gemensamt. Ibland är vi överens, men då våra preferenser när det gäller litteratur varierar så händer det allt som oftast att vi tycker olika. Det är då vi har de bästa diskussionerna!

Med våra skiftande bakgrunder när det gäller såväl yrkesliv (skolan, vården och medievärlden) som familjeliv (sambos, gifta, separerade, med barn, utan barn, lägenheter & hus i sta’n & på landet) och våra olika läsvanor så bidrar vi alla till diskussionerna som rör sig obesvärat mellan högt och lågt. Det ska erkännas att samtalen kring böckerna ibland endast varar några minuter för att sedan sväva ut kring livet i allmänhet. Men är inte just det vad litteraturen handlar om – livet i allmänhet!

Vår ambition med bloggen är att försöka inspirera varandra och andra till ett aktivt läsande. Att ge tips och förhoppningsvis få tips på läsvärda böcker i så många genrer som möjligt. Att föra ett ganska opretentiöst samtal om böcker och läsande där så många som möjligt kan känna sig inkluderade. År 2014 fyllde vi tio år! 

Pocketpinglorna i media:

Vi har blivit intervjuade i månadstidningen Tara, Nya Wermlands-Tidningen och Året Runt. Tack Jan Oscarsson på www.reallifephoto.se för de fina bilder du tog!

Pocketpinglorna i Året Runt 2012. Foto: Jan Oscarsson/Reallifephoto