Äntligen Donna Tartt!

Vår pingla Pia läste och bloggade om “Den hemliga historien” av Donna Tartt för ett par år sedan och har allt sedan dess vid ett flertal tillfällen tjatat om att vi borde läsa denna omtalade kultförfattare. “Den hemliga historien” har också länge legat högt upp i min “böcker-jag-ska-läsa-när-jag-hittar-tid-hög” som väntar på nattduksbordet, men av olika anledningar har det inte blivit av.

Men nu, på senaste “pingelträffen”, var det dags. När nästa gemensamma läsprojekt skulle väljas så föll valet på Donna Tartts senaste roman “Steglitsan“, hennes tredje roman som åter igen får strålande recensioner. Nu är det alltså äntligen dags att stifta bekantskap med detta omtalade författarskap och jag känner mig laddad. Visserligen börjar jag kanske i fel ände med det må så vara. Snart stundar ju sommarlovet och tid frigörs till läsning så då borde väl “Den hemliga historien” också bli läst.

Gårdagens intervju i Svenska Dagbladet gav mig dessutom ytterligare mersmak – ett lästips till er andra pinglor. Hon framstår som en mycket spännande och lite mystisk författare och förutom att samtala om romanen “Steglitsan” så diskuteras det i intervjun även om litteratur och läsning  i allmänhet där flera klokheter sas som att

 “Romaner är andliga upplevelser. De låter oss tränga innanför huden på en annan människa. Det var därför de blev så populära en gång i tiden, när folk satt fast där de bodde utan kontakt med omvärlden. Och så plötsligt förflyttas man till en skattkammarö! Får träffa andra sorters människor! Även i dag, för unga människor och för äldre som blir sjuka, är litteraturen en fantastisk flyktmöjlighet.”

Det är just detta jag ser fram emot nu när sommaren hägrar. Att fly in i böckernas värld och denna gång äntligen Donna Tartts värld.

Copyright: NTG

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Pia skriver:

    <3 <3 <3
    Hon låter verkligen som en fantastisk personlighet. Integritet och skarp brukar vara en bra kombination för författare. Min kompis var på författarträffen i Stockhom. Ska nog be henne gästblogga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.