Lovande litteraturfestival på Mårbacka

selmas gröna bibliotejNär jag ändå är i tipsartagen måste jag tipsa om ett evenemang som ingen litteraturälskare i Värmland bör missa! Litteraturfestivalen på Mårbacka som hålls nu på lördag den 7 augusti.

Programmet kan man läsa här, och det ser riktigt lovande ut. Bland annat kommer nyinvalda Svenska akademiledamoten Jila Mossead , författaren Marit Kapla, prisbelönt för sin bok om den värmländska byn Osebol, norska författaren Vigdis Hjort och filmaren Sara Broos kommer samtala med  Balsam Karam, aktuell med sin nya roman Singulariteten. Dessutom medverkar elever från Sundstagymnasiet i ett samtal om Selma Lagerlöf med biografiförfattaren och Lagerlöfkännaren Anna Nordlund. 

Det bådar för många intressanta samtal och programmet känns både relevant för samtiden och väl förankrat i berättarlandskapet Värmland. Visste ni till exempel att poeten Jila Mossead har en stark Värmlandskoppling? Hon bodde i Hagfors de första åren efter sin flykt från Iran.

Så på lördag kan det definitivt vara läge att lämna bokhögen hemma i hängmattan en stund och pallra sig till Östra Ämtervik!

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. vattenkran kök skriver:

    Hej tack för att du delar med dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.