Ny litteratur från berättarnas landskap

Värmland omnämns ofta som berättarnas landskap och berättartraditionen vilar stark på namn som Selma Lagerlöf, Gustaf Fröding, Nils Ferlin och Göran Tunström för att nämna några av det lite äldre gardet.  Men även dagens värmlänningar gillar att berätta och det produceras mycket ny litteratur varje år.  Det blir också tydligt när man ser Värmlands kraftiga representation vid Bok & Biblioteksmässan i Göteborg.  Värmlandsmontern har alltid en bred uppslutning och ett gediget program där det förs många intressanta samtal om litteratur och kultur. 

Inför Bokmässan presenterar Region Värmland och Värmländska författarsällskapet    tillsammans  Bok i Värmland – aktuellt om litteratur från berättarnas landskap, ett magasin om författare, bokutgivning och bibliotek som speglar det gågna bokåret i Värmand.

Några axplock från årets magasin: brevvännerna Lars Lerin och Kerstin Högstrand har återigen samlat delar av sin brevväxling i en bok, poeten Sven Smedberg fyller livet med läsning och konstnärskap, Amanda Ooms har gjort årets stafettbok till Göteborg International Film Festival och Ane Gustavsson ger tillsammans med Lennart Hellsing ut en rikt illustrerad barnbok om instrumenten i en orkester.  Läkaren Andreas Eenfeldt, allmänt kallad kostdoktorn, intervjuas om sin bästsäljande bok Matrevolutionen- ät dig frisk med riktig mat och före detta höjdhopparen Stefan Holm om sitt stora bokintresse. Och mycket mer… Besöker du Bokmässan i september så kom gärna förbi Värmlandsmontern och plocka upp ett ex av Bok i Värmland!

Du gillar kanske också...

3 svar

  1. Mia skriver:

    Jag längtar längtar! Har två dagars seminariebiljetter att se fram emot och det finns så mycket att välja på, men jag lovar att jag ska vara lite patriotisk och inte glömma Värmlandsmontern 🙂

  2. Hedvig skriver:

    Kommer du vara där också Hedvig?

  3. Hedvig B skriver:

    hedvig: jag hoppas det. Missade förra året och jobbar på att få till att åtminstone vara där torsdag i år. Ska du dit?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.