Gästpinglan i Paris möter John Irving!

När vår franska gästpingla Kristina Fahlstedt Martin tipsade om sina favoritböcker var det flera pinglor som fick en nostalgitripp av hennes toppfavorit: John Irving. Han har ju skrivit flera bestsellers som Garp och hans värld, Ciderhusreglerna och Hotel new Hampshire. Så när Kristina skrev på Facebook att hon skulle på pilgrimsfärd till Paris för att få träffa denne “fantastiske författare” personligen bad jag henne avlägga rapport. Här är den:

Ja,  jag var nu inte helt ensam med honom, det var jag och nâgra hundra till som hade vallfärdat till den enda bokhandeln i Frankrike där han dedicerade den nyutkomna boken”Dernière nuit à Twisted River”(”Last night in Twisted River”). Innan dedikationen ställde bokhandlaren nâgra frâgor om hans författarskap och om handlingen i den senaste boken. Han berättade även att han var en ensamvarg och att det förstâs är ett mâste när man nu skriver sâdana lânga romaner som han gör… Han visste redan som mycket ung att han skulle bli författare.

När det äntligen var min tur för att fâ min bok dedicerad kunde jag fâ tacka honom direkt, ”entre quatre yeux” (mellan fyra ögon) för hans ”great” books! Han blev glad och tackade sâ mycket! Sedan âkte jag hela vägen hem igen med boken i mina armar… Ett stort ögonblick var det! Nu ska jag läsa!!

Ja,jag var nu inte helt ensam med honom,det var jag och nâgra hundra till som hade vallfärdat till den enda bokhandeln i Frankrike där han dedicerade den nyutkomna boken”Dernière nuit à Twisted River”(”Last nignt in Twisted River”) Innan dedikationen ställde bokhandlaren nâgra frâgor om hans författarskap och om handlingen i den senaste boken.Han berättade även att han var en ensamvarg och att det förstâs är ett mâste när man nu skriver sâdana lânga romaner som han gör…Han visste redan som mycket ung att han skulle bli författare.När det äntligen var min tur för att fâ min bok dedicerad kunde jag fâ tacka honom direkt,”entre quatre yeux”(mellan fyra ögon) för hans ”great” books!Han blev glad och tackade sâ mycket!Sedan âkte jag hela vägen hem igen med boken i mina armar…Ett stort ögonblick var det!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.