Äntligen Game of Thrones på svenska

Jag är en av dem som missade den gamla svenska utgåvan av George R.R Martins fantasysvit Sagan om is och eld. Men efter att ha sett den första säsongen av tv-serien “Game of Thrones”, som bygger på böckerna är jag helfrälst och vill ha mer…

Efter tv-premiären i våras begav jag mig genast ut på nätet – bara för att upptäcka att den svenska översättningen från 2005 var definitivt slut på bokförlaget Forum. Så småningom fick bokhandlarna in nyutgåvan på engelska – men det dröjde, och eftersom jag helst läser på svenska vände jag mig desperat till förlaget för att vädja om en svensk nyutgåva. Och Forum kan äntligen ge positivt besked!

Månpocket kommer att ge ut böckerna: ”Kampen om järntornen” den 19 september, ”Kungarnas krig” den 19 oktober och ”Svärdets makt” den 21 november. Det är samma översättning som tidigare getts ut av Forum.

Bokförlaget Forum kommer sedan att fortsätta översätta serien. Del fyra med originaltiteln ”A Feats of Crows” (preliminärtitel på svenska ”Kråkfesten”) kommer enligt planerna ut våren, alternativt hösten 2012. Del fem ”A Dance with Dragons” under 2013.

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Pia skriver:

  Jag älskar hängivna människor, Katta! 🙂

 2. Hedvig N skriver:

  Goda nyheter! 😀

 3. Susan skriver:

  Härligt, har sökt efter dessa böcker på svenska sedan jag såg serien!! 🙂

 4. Annica skriver:

  YES!!! 🙂

  Boken “Kråkornas fest” var också bra och idag såg jag att även “Drakarnas dans” har kommit, så den är beställd nu… 😉

  Något måste man ju ha och läsa i hängmattan så här års… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.