En klassiker för barn

Läste häromdagen i DN att barn- och ungdomslitteraturförfattaren Ulf Nilsson har fått ett litteraturpris av Svenska Akademin. Ett pris som delas ut vartannat år till just framstående barn- och ungdomslitteraturförfattare.

Ulf Nilsson har bl.a. skrivit den fantastiska lilla boken Adjö, Herr Muffin. En lågmäld och poetisk berättelse om döden sett ur ett litet marsvins perspektiv. Det är ett så otroligt fint sätt att närma sig ett så svårt ämne som döden och såväl barn som vuxna tror jag kan finna tröst i denna fina saga.

Nu vet jag att barnböcker inte precis brukar ingå i Pocketpinglornas gemensamma läsrepertoar, men jag vill ändå varmt rekommendera denna berättelse – en riktig barnboksklassiker!

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Karin Höiesen skriver:

    Åh, det är en så fantastisk bok! Som marsvinsägare är jag kanske lite känslig men jag gråter jämt när jag bläddrar i den. Den är verkligen jättefin. Ulf Nilsson har skrivit fler bra barnböcker, t.ex “Ost till alla möss” som också är väldigt mysig. Det är en sån mjuk känsla i hans böcker som tilltalar mig mycket.

  2. Pia skriver:

    Apropå barngrejer som berör vuxna:
    Såg filmen Fantastic Mr Fox baserad på Roald Dahls berättelse på bio för en tid sedan. Fyllde mig med en härlig känsla och insikt om att det inte behövs Avarar-high-tech animeringar för att förmedla en fin berättelse. Missförstå mig rätt, den är filmiskt jättefint OCH det är en dockfilm! Att Clooney, Streep och Murray lånat ut sina röster gjorde upplevelsen ännu bättres. Se den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.