Ska man läsa Per Hagman?

Svt’s Kulturnyheterna uppmärksammade igår kväll författaren Per Hagmans come back efter några års tystnad. Han är aktuell med romanen Vänner för livet  (Albert Bonniers Förlag) och i studion fanns litteraturkritikern Ingrid Elam som verkade vara ganska förtjust i det hon hade läst. Själv minns jag att jag läste romanen Pool i början på 90-talet och blev inte särskilt imponerad.  Ska jag vara helt ärlig så minns jag inte särskilt mycket av den läsupplevelsen annat än ett “Jaså”. 

Är det någon av pinglorna som tycker annorlunda? Är Per Hagman kanske läsvärd? Bör man ompröva sitt första intryck och ge sig i kast med tegelstenen Vänner för livet? Först efter att den kommit ut i pocket förstås.

Du gillar kanske också...

6 svar

 1. Karin Höiesen skriver:

  Lite pinsamt, men jag har aldrig hört talas om honom. Vet inte om det säger mer om mig än om honom…

  Men det kan väl vara intressant att läsa honom. Det är det bästa med Pocketpinglorna tycker jag, att man kommer i kontakt med författare och böcker som man kanske annars aldrig skulle läsa. Och på köpet har man hittat nya favoriter! Per Hagman kanske kan bli en av dem?

 2. Pia skriver:

  Har själv inte läst något av honom men en bekant läste nyss Att komma hem ska vara en schlager, och verkade nöjd. Fick känslan av att den är lite “pubertal” men det behöver ju nödvändigtvis inte behöva vara negativt…

 3. Anna skriver:

  Här får jag hålla med Karin, vet inte vem han är…

 4. anita bruder skriver:

  Har just läst en tunnare bok:att komma hem ska vara en schlager.
  En utmärkt författare med djup, vilket jag inte hade väntat och är lite ovanligt för en ytligt handling.
  Jag är förtjust och tänker läsa fler böcker av honom.
  tycker en van läsare, en 40-talist.

 5. Mia skriver:

  Tack för tipset Anita! Man kanske ska ge honom en andra chans trots allt 🙂

 1. 2011-08-16

  […] bli av med min Hagman-oskuld var ett sant nöje. Så på pinglan Mias fråga om man bör läsa Hagman så är svaret definitivt ”ja!! Det blir 8 pinglor av 10 möjliga. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.