Pocketpinglorna testar bokcirkelkassen

Stadsbiblioteket i Karlstad har hittat ett bra sätt att uppmuntra bokcirklar, prat om böcker och läsning i grupp. Nu hänger över 35 orange kassar fyllda med bra böcker på biblioteket för utlåning till grupper som vill läsa samma bok. Varje kasse innehåller åtta böcker – vilket passar oss Pocketpinglor som hand i handsken. Stadsbiblioteket har idag cirka 40 titlar att välja bland och de flesta av dem har vi tyvärr redan läst. Men nu fastnade vi för Hillary Jordans “Mississippi”, en roman om rasmotsättningar, förbjuden kärlek och sann vänskap. Låter lovande… Vi återkommer och tycker till om boken här på bloggen om cirka sex veckor.

Några av titlarna som finns i bokcirkelkassarna har fått toppbetyg av Pockepinglorna, bl a Susan Abulhawas “Morgon i Jenin”, Adichies “En halv gul sol”, Hosseinis “Flyga drake” och Åsa Linderborgs “Mig äger ingen”.

Lånetiden för kassarna är sex veckor, vilket är perfekt eftersom vi pinglor läser samma bok och träffas för att diskutera den en gång i månaden. I kassarna finns också en loggbok där bokcirkeln kan skriva in sina omdömen om boken – omdömen som sedan finns att ta del av för nästa cirkel som lånar kassen. Stadsbiblioteket har också gett ut en folder med råd till alla som vill starta en bokcirkel och tips på frågor som man kan prata om.

Janne Feldt ritade Stadsbiblioteket 1973

Ett bra initiativ från Stadsbiblioteket i Karlstad, ett framåt bibliotek i en av Karlstads arkitektoniskt sett mest spännande byggnader, och ett bibliotek som för övrigt fyller 100 år i år!

Du gillar kanske också...

3 svar

  1. Pia skriver:

    Heja bibblan i Karlstads kommun!

  2. Boklusen skriver:

    Vilken bra idé! Ja, risken när man läser mycket, är att man redan läst många populära böcker. Hoppas det blir många utlånade påsar!

  3. Hej! Vad roligt att ni testar bokcirkelkassar och vilket trevligt blogginlägg. Mississippi valde vi som ett alternativ till Niceville för vi tänkte att många kanske redan läst Niceville redan. Hoppas ni tycker om den. Idag har vi beställt 12 titlar till för nästan alla bokkassar är redan utlånade. En riktigt succé har det blivit! Ni får gärna komma med förslag på titlar som ni vill ska ingå. Vi har bland annat beställt Egenmäktigt förfarande, Låt vargarna komma, Mirakelverkstaden, Den onödige mannen. m fl. / Anna Eriksson, bibliotekarie, Karlstads stadsbibliotek

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.