Skämshyllan utvidgad

… med si så där 4 cm chick lit, signerad Sveriges modebloggsdrottning Sofi Fahrman.

Med kapitel döpta efter Tomas Ledins poplåtar eller till ”Sex med din PT – bra eller dåligt?” är väl en dunerflopp det enda man kan förvänta sig av romanen Elsas värld – som tydligen är del två i en trilogi?


Den uppenbara frågan måste bli: Hur kom jag på att läsa denna bok? Snor och feberdimman måste påverkat min urskiljningsförmåga… Och hoppet om den läkande effekten av nybakade bullar och lite slöläsning.

Vi börjar med handlingen
Ung blond tjej med långa ben och ultralågt BMI från Borås flyttar till Stockholm och lever värsta partylivet. Börjar blogga om mode på en kvällstidning, blir superkänd och hänger på Stureplan mest hela tiden. Hookar upp med helt fel kille (nöjeschef på Spyan) och gör en massa tokiga grejer, så som att supa skallen i bitar tillsammans med fotomodeller i LA, MMS-sexa, nobba internationella poppsnören och krossa bloggkonkurrenter på hemmaplan. Men allt blir fint och bra på slutet och hon fångar en riktig hunk framför en sprakande öppen spis i Åre.

Betyg
Finns det något som skulle kunna rädda detta från ett obarmhärtigt bottenbetyg? Ja faktiskt! Det faktum att författaren verkar vara en målmedveten, hårt arbetande ung kvinna i den tuffa modeindustrin, som dessutom baserar sina livliga berättelser i boken på självupplevda händelser, förhöjer läsande – minst till samma intressenivå som en skvallertidning. Definitivt underhållande.

Att förlaget inte tyckt att det var värt att tillsätta en redigerare till projektet gör dock att boken känns som en ofärdig version av manus som inte ens körts genom spell-check programmet.

På plussidan måste ändå alla initierade och detaljerade beskrivningar av modevisningar, IT-väskor eller must-have-heels hamna. Som knark för en mode-junky.

Slutbetyget blir en dämpad kraschlandning på 4 pinglor av 10 möjliga i genren chick lit.

Du gillar kanske också...

5 svar

 1. Anna skriver:

  Låter iallafall som om det är lagomt somrigt. Poolvänlig läsning när solen steker o fokus inte är på topp, eller? 😉

 2. Karin H skriver:

  Ibland måste man bara ha nåt lättsmält. Men jag gillar begreppet “skämshylla”. Tänk om man skulle organisera sina böcker efter litterär tyngd? Hur skulle vår pinglelista se ut kan man undra. Vem ligger överst?

 3. Pia skriver:

  Ja Anna semestervänlig läsning! Tjuvstartade dock eftersom min ledighet inte börjar förrän på måndag. Undrar vilken litterär våglängd jag orkar mig upp på då, Karin? 😉

 1. 2011-07-13

  […] av boken är betydligt bättre än jag något fördomsfullt trodde när jag började (den behöver inte hamna på skämshyllan trots allt). Jag ger den sex pinglor av tio! Kategori(er): Allmänt Dela: Mer Hedvig B Det finns […]

 2. 2011-07-22

  […] Vill man ha en rejäl dos av romantik så är det här perfekt sommarlektyr. Något att utvidga ”skämshyllan” med som pinglan Pia tidigare i sommar skrivit om. Kategori(er): "Tyckt" om böcker, Romaner […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.