Kramerbooks&afterwords + café

Alltså det här med att hitta en bokhandel och sedan stanna i flera timmar utan att förstå att tiden har gått. Det är något alldeles speciellt.

Befinner mig i USA:s huvudstad. Efter en tidig Georgetownmiddag i sällskap med en bok tog jag tunnelbanan till Dupont Circle. Enligt ryktet ett trendigt område med stark gaykultur. Det är alltid ett säkert kort för att det är just trendigt och oftast väldigt trevligt. Så även i detta fall.

Lika lockande som en godisaffär

Och gissa om alla förväntningar överträffades när jag hittade Kramerbooks&afterwords. Jag kan inte beskriva känslan men jag kände på långt håll att detta var ett superställe, bara genom se den fina upplysta skylten på avstånd. Väl inne kände jag mig som ett barn på julafton. Flackande blick, förhöjd puls och känslan “hur ska jag hinna kolla på allt innan dagen är slut?”.

Befriande fritt från nyckelringar, muggar och glittriga pennor. Här är det bara böcker som gäller.

Märks att man är i maktens högborg. Personalen rekommenderar läsning om diplomati i Iran, en Kaynes-biografi (macroekonomi är för övrigt det bästa ämnet jag pluggat) och lite presidentmord på det. Men även många Pocketpingelfavoriter och spännande nya (för mig) titlar och författare.

Och för den med tidsbrist; korta introduktioner till det mesta!

Att stället dessutom har ett cafe, en restaurang och bar gjorde inte saken sämre direkt. Jag ropade in en “Dysfunctional Family Sundae” och avnjöt i mellantid.

Sofistikerat? Inte alls. Bautasize brownie med mockafrosting, toppat med både glass och grädde för säkerhets skull. Allt vilar på en hallonpuré och toppas med varm fudgesås och strösslade rostade nötter. Jo det smakade mumma.

Det enda tråkiga var att när man reser själv har man ju ingen att dela allt det skojiga med. Hade önskat att alla mina pingelvänninor varit med. Jag tror att vi alla skulle ha uppskattat det. Ja inte allra minst den svulstiga desserten…

Du gillar kanske också...

5 svar

 1. Hedvig B skriver:

  och gissa om vi hade velat vara där med dig!!? Ser ut som ett underbart ställe att spendera en eftermiddag på! Nyfiken på alla spännande titlar du plockat på dig! Rapportera på PP-möte på tisdag!

 2. Karin H skriver:

  Såg ju helt fantastiskt ut! Både affären och desserten!

 3. Mia skriver:

  Vill också vara där med dig! Maffiga desserter och bra böcker är det som gör livet värt att leva 🙂

 4. Pia W skriver:

  Håller fullständigt med! + lite mänsklig kontakt då och då. 😉

 5. Katarina skriver:

  Så läckert! Jag vill också vara där!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.