De imperfekta – en perfekt debut

Under ett regningt semesterdygn slukade jag Tom Rachmans debutroman De imperfekta (Weyler förlag). Det har ju skrivits många lovord om hans bok som redan har översatts till 21 språk ( kom ut i Usa och England 2010). Och det är bara att sälla sig till hyllningskören: vilken bok!

Den handlar om en amerikansk miljonär som grundar en engelskspråkig dagstidning i Rom. Varvat med berättelsen om tidningens uppgång och fall skildrar Rachman tidningens medarbetare i en rad fantastiska porträtt och lyckas knyta ihop deras öden på slutet på ett suveränt sätt. Hela boken känns välskriven och genomtänkt och man både skrattar och gråter omvartannat. Rachman är själv journalist och skriver enkelt och rakt på sak.  I en tid när många böcker känns onödigt ordrika och långa upplever jag inte ett enda överflödigt ord i De imperfekta. En allt annat en imperfekt debut med andra ord. Betyget blir därefter: 10 pinglor av 10!

Du gillar kanske också...

6 svar

 1. Katarina L skriver:

  Ska genast gå iväg och köpa denna bok. Låter fantastisk!

 2. Boklusen skriver:

  Den ska jag definitivt läsa här framöver!

 3. Lotten skriver:

  Hm, jag var faktiskt lite besviken på den boken, den lyckades inte fånga mig riktigt.
  Skrev en recension i min blogg nyligen;)

 4. Hedvig skriver:

  Lotten: Det kan vara så att jag blev extra fascinerad av den här boken eftersom jag själv har ett förflutet som journalist på dagstidning… Jag blev så oerhört förtjust i hans sätt att teckna så enkla men skarpa personporträtt… Men ska läsa din recension!

 5. Mia skriver:

  Håller äntligen på att läsa denna bok som du tipsade om och jag håller helt med dig, Hedvig, vilka fantastiska porträtt. Varje kapitel är som en egen liten novell. Jättebra!

 6. Pia skriver:

  Åh det låter som en bok i min smak. Ska verkligen flrsöka läsa den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.