Istället för Fotbolls-EM…

Hela Sverige, så även delar av min familj, bänkar sig framför TV: n eller belamrar pubarna var och varannan kväll för att bevaka fotbollen. Jaha! En månad – eller hur länge håller det på egentligen – ska man nu stå ut med fotbollsinfernot. Vad göra? Sätta sig och sura? Dras med i hysterin? Jag kan erkänna att jag ändå hängde på när Sverige spelade sin första match, även om det inte var mycket att se, men i övrigt har jag en helt annan taktik.

Här ska läsas och se på film! Alla dessa bra filmer som jag missat under året och alla dessa böcker som ligger på hög bredvid sängen. Till att börja med finns ju pocketpinglornas sommarbeting men i helgen blev det film! Först ut en nyfilmatisering av en riktig klassiker – och pocketpingelfavoritJane Eyre. Jag har tydliga minnen av Tv-serien och framförallt den skrämmande Mr Rochester så det var med höga förväntningar jag bäddade ner mig i TV-soffan och jag blev inte besviken. Den nya versionen av regissören Cary Fukanaga är riktigt riktigt bra! Den känns mörkare och lite kusligare då filmmakaren låtit en gotisk och skräckromantisk ton genomsyra filmen, och slutscenen när Jane återvänder till sin Rochester efter den förödande branden är sådär underbart romantisk som det bara kan bli i en berättelse av Br0ntë. Ta en titt på trailern om ni är nyfikna!

Efter Jane Eyre blev det den franska filmpärlan Kärlek i Normandie som även den var en snyftare om en till synes omöjlig kärleksrelation men i en helt annan tid och miljö. Efter två filmer på en helg är det väl kanske dags att ta tag i sommarbetinget och jag tror att jag börjar med Desmond Tutus Om godhet (Libris förlag).

Du gillar kanske också...

7 svar

 1. Katarina skriver:

  Min taktik är också att se enbart Sveriges matcher, så länge de nu är med i leken…. När det går ointressanta matcher som Danmark-Portugal eller liknande lägger jag mig hellre horisontellt med en pocket i handen – nu har jag två på gång samtidigt:-)

 2. Anna skriver:

  Jaaaa, Jane Eyre filmatiseringen, det är så bra!!!! Mycket mörkare än jag minns från tidigare version (er..) suger verkligen tag i en. Fotboll, vad är det?? Hmmpfff…..

 3. Hedvig N skriver:

  Bra strategi, Mia! 🙂
  Undrar hur många Jane Eyre filmatiseringar som har gjorts egentligen? Tycker man har sett en hel del.

 4. Rita skriver:

  God morgon Pocketpinglor! Läste om er i NWT vilken kul idé, Pocketbokcirkel!!! Fick många bra boktips inför sommaren av er. Kommer att fortsätta läsa er blogg, intressant. Ha en skön midsommar allihopa/ Rita

 5. Mia skriver:

  Vad kul, Rita, att du hittat till vår blogg! Välkommen tillbaka och kom gärna med egna boktips.

 6. Boklusen skriver:

  Vilket trevligt reportage i NWT!! Kul! Om ni har lust att utöka ert gäng någon gång så hör av er till mig:)!

 7. Pia skriver:

  Jag älskar ju fotboll! Men en rulle klassisk kärlekshistoria är ju heller inte fel. Ofantligt hur aktuella de känns trots den ansenliga mängd år som gått sedan de skrevs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.