Äntligen läser sonen!

En bekymrad mamma som suckat över att sitt barn inte fattat poängen med hur kul det är med böcker. Det är jag det. Men nu verkar “räddningen” ha kommit och det i form av Jeff Kinneys serieromaner Dagbok för alla mina fans som tidigare gjort succé i USA (toppat New York Times bestsellerlista) och nu i Sverige.

Helt plötsligt har jag en son som inte vill släcka på kvällen för att han måste läsa mer i boken! Som låg en söndageftermiddag och läste i soffan flera timmar i sträck. Detta har aldrig hänt!Det är det bästa han någonsin har läst, säger han, och han vill ha ALLA böcker i serien. Hittills har han slukat del 1 “Gregs bravader” och del 2 “Rodrick regerar” , så nu väntar han otåligt på adlibrisleveransen.

Huvudpersonen “Greg” skriver dagbok och ritar bilder från sitt liv. Egentligen är det ju någonting töntigt det här med att skriva dagbok men det var ett påfund från hans mamma… Ett nytt skolår har precis börjat och det är hemmet, kompisar och skola som dryftas i ord och bild. Tydligen har han en heltokig lillebror som är sonens favorit. När jag frågar vad det är som är så bra så svarar han bland annat att  “Det är kul att se hur andra familjer kan ha det”.

Ja, ni förstår att mamma är nöjd. Äntligen läser sonen!

 

 

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Hedvig N skriver:

    Grattis!! Jag har väl tipsat om de böckerna tidigare (i nån kommentar, inget inlägg, förlåt för det.) De böckerna har Arvid också slukat. Önskar de kunde komma ut 1 per månad, för de är de enda som går att byta ut mot mobilen i sänglampans sken…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.