Inspiration till sommarlovsbak

Nu brukar det ju vara “pinglan i väst” som recenserar kokböcker som det halvproffs hon är, men jag måste bara få dela med mig av en för mig nyupptäckt inspirationskälla. Sommarlovet stundar ju nu  med en oas av tid för allt det där som gör livet värt att leva – läsa och äta söta saker. Just Söta saker heter en mysig och inspirerande blogg som jag hittat.

På sommaren vaknar en slumrande husmorsfru i mig och jag går plötsligt igång på att “safta & sylta” och ta vara på allt det goda som växer i landet och skogen. Först ut är rabarbern, sedan kommer jordgubbarna, hallonen, vinbären och så blåbär förstås. Muffins och pajer i olika varianter är favoriten i familjen och massor av sådana goda recept hittar man just på Therésia Erneborgs blogg.

Hon har också givit ut en kokbok med samma namn ; Söta Saker (Gullers Förlag). Denna fina presentbok skulle jag gärna vilja ha att inspireras av inför sommarlovet. För visst är det ju så att en bok är så mycket trevligare att bläddra i än en datorskärm.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Katarina L skriver:

    Mmm, vilket härligt omslag – jag köper alldeles för mycket kokböcker, men jag har ju faktiskt ingen med enbart desserter…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.