Laura Trenters ungdomsdeckare känns äkta och lärorika

Ännu en ljudbok lånad från bibblan har avlyssnats i familjen. Den här gången blev det en ungdomsdeckare av Laura Trenter. Visst är det ett häftigt namn! För tankarna till någon hemlig agent eller liknande. Laura Trenter går i sin pappas fotspår och skriver bl.a. deckare för barn och ungdomar. Vi har lyssnat till hennes egen inläsning av Pappa polis och det är riktigt bra.

Julians pappa är polis och blir en dag skjuten i tjänsten i samband med en rutinkontroll av en motorcykelklubb som spridit skräck i grannskapet. Pappan klarar sig men då ingen erkänner och inga vittnen träder fram så kan man inte fälla någon för brottet. Julian beslutar sig för att göra egna efterforskningar och han kommer farligt nära sanningen. På vägen tvingas han att göra upp med sina egna och andras fördomar då han lär känna en mycket speciell person.

Det är riktigt spännande men framförallt känns det mycket äkta och lärorikt. Här får barnen ta del av så viktiga saker som att våga träda fram och vittna samt att inte döma någon för snabbt bara på grund av dennes yttre.  Mycket läsvärt för barn mellan 8 och 12 år. Dessutom finns den tydligen som film med Ola Rapace (!) i en av huvudrollerna.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Anna skriver:

    Den här har vi också lånat på bibblan och den var populär vill jag minnas. Jag tror det finns fler i samma serie.

  1. 2011-07-20

    […] Senast vi var ute och långkörde lyssnade vi till bland annat till den spännande ungdomsdeckaren Pappa Polis och det är väl framförallt för sina deckare som Laura Trenter fått mycket […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.