Hej! Mitt namn var Elton Persson av Martin Svensson

Att vara så grymt förknippad med en låt som heter “(You are so) Yeah Yeah Wow Wow” och sedan försöka sig på en författarkarriär kanske inte är helt lätt.  Men det är modigt att försöka, och jag tycker att Martin Svensson lyckas bra.

Man skulle kunna skriva att boken är väldigt självutlämnande, men man kan inte till hundra procent veta om Elton Persson och Martin Svensson är samma person, även om det förstås verkar mest troligt. På pärmens insida skriver Martin själv angående frågan om Elton och Martin är samma person att “det varken är mer eller mindre sant än något annat.”

Det känns som om boken är skriven, inte som en ursäkt, utan mer som ett önskemål om förståelse. Eller kanske för att få ett avslut på en period i livet som han vill lägga bakom sig.  Boken är lättläst och ger en spännande inblick i kändisvärlden.

“När jag var liten ville jag  bli popartist, när jag är stor vill jag bli författare” skriver Martin i början av boken. Och varför inte? Om man inte hade Martin Svensson som sin stora idol när han var på sin musikaliska topp så kan man ändå ge honom en chans som författare. “Hej! Mitt namn var Elton Persson”  är Martin Svenssons första roman. Pocketförlaget

Du gillar kanske också...

5 svar

 1. Pia skriver:

  Vi läste denna i min Göteborgsklubb för en tid sedan. Eller ja inte jag… för jag hann inte. Men jag kommer ihåg att de andra blev positivt överraskade.

 2. Karin H skriver:

  Den här blev jag lite nyfiken på. Får väl lägga till den till den växande högen av ännu ej lästa böcker på nattduksbordet.

 3. Hedvig N skriver:

  Han gav ju ut en ny bok häromsistenes, som handlar om Hedersförtryck. Modigt, med tanke på att han är gift med en av Fadime Sahindals kusiner, och hela den historien tycks ju vara som ett öppet sår bland kurderna i Uppsala. Har du läst den också Kia?

  Martin var ju tidigare gift med Dilba. Är hennes alter ego också med i boken, och hur beskrivs hon i så fall?

 4. Anna skriver:

  Ja, det är nog lite av kändisgottande jag är ute efter om jag skulle läsa denna bok.

 5. Kia skriver:

  Nej Hedvig, den har jag inte läst… Kanske borde göra det. I “Elton-boken” förekommer Eltons (Martins?) fru (Dilba?) en hel del. Hon kallas för Någon….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.