Det här var ju (inte alls) tråkigt

Hösten är räddad!

En strålande boknyhet: David Batra har gjort en uppföljare till sin bok “Den som inte tar bort luddet ska dö”. Denna bok, bestående av autentiska “arga lappar” som komikern David Batra fått hjälp att samla i tvättstugor, trappuppgångar och andra gemensamma platser, är bland det roligaste jag läst. Fick sådana skrattattacker av en del lappar, att jag bara inte kunde sluta. Några exempel, (förutom bokens titel):

-Den som fiser i hissen på mornarna – sluta med det! /Styrelsen
-Den som spikar på Julafton har allvarliga problem
-VEM FAN SPELAR TRUMPET 4.10 PÅ MORGONEN?

Vissa är tragikomiska. Som denna (Batras egen favorit):
– HÄR STÄDAR VI EFTER OSS. SVARTA SOM VITA.

OBS att inte alla lappar är korta, det finns riktiga noveller. Som en  maskinskriven A4 där brevskrivaren vänligt och välskrivet ber sina grannar att inte bajsa i toaletten utan att lägga i papper först, eftersom det plumsar för högt. Där är de nerklottrade kommentarerna roligast. Tex:  “Säg att ni skojar?

Batras uppföljare har en lika genialisk titel som förra boken: “Det här var ju tråkigt” (Forum förlag). Efter förra boken har bidragen strömmat in till Batra, och hela lappsamlandet verkar nästan ha blivit en folkrörelse. Något man kunnat se på utställningen Tvättstugan, på Nordiska museet i sommar.

Egentligen borde jag inte göra så mycket reklam för boken. Jag är själv en av dom som skickat in en arg lapp (vet inte om den är med i nya boken) men fick aldrig nåt svar av Batra. Hoppas det var en engångsföreteelse. Är lite allergisk mot kändisar som skriver böcker med hjälp av andra (som inte får betalt). Har flera exempel på det, men det får vi ta en annan gång… Nu ska jag rusa ut och köpa nya boken, kanske flera ex… Den förra var nämligen en mycket uppskattad gå bort-present!

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Mia skriver:

  Oj, vi har också skrattat mycket åt “Den som inte tar bort luddet ska dö”. Helt underbart!

 2. Karin H skriver:

  Gillar också “Vän av ordning” där han har samlat knäppa insändare.

 3. Anna skriver:

  Bra tips till gå-bort present!!

 4. pandora skriver:

  Oj, vi har också skrattat mycket åt ”Den som inte tar bort luddet ska dö”. Helt underbart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.