Premiär för Hungerspelen på film på fredag

I helgen tar jag med mig mina två äldsta tonårssöner och går på bio. Vi har alla sett fram emot filmatiseringen av Suzanne Collins Hungerspelen som jag tidigare skrivit om här på bloggen. Och lite nervös är man ju när det handlar om en bok man verkligen gillar. Ska filmen göra boken rättvisa? I måndags hade filmen förhandspremiär i USA för ett litet antal kändisar och av de reaktioner som spridit sig på bland annat Twitter – verkar filmen infria förväntningarna.

Skådespelaren Jesse Tyler Ferguson twittrar att “filmen är galen!!! Så bra!” Countrysångerskan Miranda Lambert kallar den ”fantastisk”. Även recensenterna lovordar filmen och framförallt Jennifer Lawrences insats i rollen som Katniss Everdeen. Jennifer, som också gjorde en bra skådespelarinsats i filmen Winter’s Bone, passar jättebra för rollen tycker jag själv. Engelska The Guardian kallar filmen för “någonting så sällsynt som en Hollywood-action som är smart, spännande och får det att knottra sig på armarna”.

Läs recensionen i The Guardian.

SVD om första reaktionerna på filmen.

Här är den officiella trailern.

 

 

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Mia skriver:

  Det här ser jag också fram emot MEN först måste jag läsa boken (böckerna). Jag fyndade ju på rean och köpte hela trilogin inbunden för 79 kronor 🙂

 2. Anna skriver:

  Nu gäller det att plöja boken!!!

 3. Hedvig N skriver:

  Vad tycker du om åldersgränsen på 11 år? Den har ju diskuterats ganska livligt.

 4. Mia skriver:

  Nu har jag läst boken! Det var lätt att sugas med i storyn och jag sträckläste den faktiskt. Lite förutsägbara karaktärer ändå, men det får man ha överseende med. Fast filmen känns som om den kan bli ganska brutal med tanke på de många våldsamma scenerna i Hungerspelen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.