Dagens filmtips

Det är svårt att påstå annat än att Woody Allen är en vansinnigt produktiv person. Sedan mitten av 60-talet har han, med något undantag,  kommit ut med minst en ny film varje år. Men som vi alla vet behöver det ju nödvändigtvis inte vara likhetstecken mellan kvantitet och kvalitet.

Så är det även i Woodys fall. Midnight in Paris kan vara en av de sämsta och mest överskattade filmerna jag någonsin sett medan Vicky Christina Barcelona är en riktig favorit.

Senaste Woody-rullen
Och ta mig tusan om inte den nästan 80-årige regissören gjort det igen?! Precis kommit hem från Blue Jasmin och villl bara rekommendera rullen till hela världen.

Ja det hjälper ju givetvis om man som jag, har en förkärlek för berättelser om dysfunktionella familjer och människor på gränsen till nervsammanbrott.

I Allens senaste rulle är Cate Blanchett lysande som den neurotiska änkan som gör allt för att hålla skenet uppe efter den skurkiga makens död – trots att alla pengar, lyxiga semestrar och sällskapslivet på Upper East i NYC fått ett abrupt slut. Hon tvingas bli inneboende hos sin, allt annat än sofistikerade syster och att säga att hon har svårt för att anpassa sig och acceptera sin situation är en stark underdrift.

Blanchetts skådespelarprestation är i absolut Oscarsklass och hon visar på ett mycket övertygande sätt att livet är skört och att man aldrig vet vad personen man ser på mingelpartyt eller sittandes på en parkbänk pratandes för sig själv har för bagage och hur de egentligen hamnat där.

Betyg
Ja det blir förstås 5 pinglande klappor av 5 möjliga. Gå och se!

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Karin skriver:

  Låter intressant! Även om jag inte är nån direkt fan av Woody Allen.

 2. Katarina skriver:

  Jag gillar Woody och Blanchet är också en favorit. Den här ska jag genast rusa iväg och se!

 3. Pia W skriver:

  Ja gör verkligen det. Det osar Oscars tycker jag.

 4. Anna skriver:

  Älskar bra filmtips!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.