Överklassig spänning och insikt

Malin Persson Giolitos mycket hyllade bok Störst av allt om en skolskjuting på Djursholms Allmänt Gymnasium blir Sveriges fösta Netflix-serie

mailin-giolito-persson-banner

Malin Persson Giolito, jurist och författare

Vilandes på mycket grundlig research och stor kunskap av rättssystemet berättar författaren om rättsdramat bara en person överlever. Maja. Tonåringen som tickar alla boxar för en överklassig tjej och samtidigt inte. För Maja är anklagad för att vara hjärnan bakom skolskjutningen tillsammans med sin döde pojkvän Sebastian. 

Boken är definitivt spännande men framförallt ger den mig, som är en gammal dinosaurie, en inblick i dagens unga människors liv, tankar, resonemang, reaktioner och handlingar. Jag vill faktiskt påstå att den är rent utbildande på området.

Jo, javisst, det handlar om tonåringar från den yttersta eliten, där en amerikansk föreläsare flygs in till en aula för en föreläsning är vardagsmat. Men som vi alla vet, under skinnet är vi alla lika. Så mer handlar det nog om behovet av att vara älskad, att stå upp för rättvisan när alla runt omkring rusar i motsatta riktningen och om att lära känna sig själv.

Redan när jag läste den såg jag berättelsen liksom framför mig. Så inte så förvånande att den ska bli TV. Och till råga på allt Sveriges första Netflix-serie. Det går bra nu för Malin!

Betyg
När jag plockade upp boken var jag bara ute efter något lätt och snabbt men Störst av allt är mycket välskriven och gjorde ett större intryck än förväntat. Därför blir det 4 förvånade pinglor av 5 möjlig.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Mia D skriver:

    Så många som jag nu hört hylla den här romanen. Måste läsa den!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.