Elisabeth George bättre än på länge

Jag har läst alla Elisabeth Georges böcker om kommissarie Lynley och inspektör Havers och har varit lite besviken de senaste åren. Böckerna har blivit allt tjockare och tyvärr också tråkigare, med känslan av att lite redigering hade gjort gott. Men George har gjort en uppryckning, framförallt med de två senaste böckerna och med “En ond liten handling” är hon lika bra som förr igen.

Nioåriga Haddiyah, Havers goda vän och dotter till grannen Tamullah Azhar försvinner tillsammans med sin mor Angelina Upman. Mamman har träffat en annan man och gett sig av utomlands tillsammans med dottern – utan att meddela vart de tagit vägen. Azar är förstås förtvivlad och Havers ser till att han tar hjälp av en privatdetektiv i jakten på dottern.

Spåren leder till Toscana och det visar sig att Angelina har bestämt sig för att börja ett nytt liv där med sin italienske älskare, Lorenzo Mura. Men Haddiyah kidnappas återigen från en marknad i den italienska staden och försvinner utan ett spår.

Elisabeth George har gett ut flera böcker om kommissarie Lynley. En ond liten handling är den 21 romanen i ordningen.

Har pappan iscensatt kidnappningen eller har det att göra med Muras skumma affärer? Thomas Lynley skickas till Toscna för att bistå polisen och Havers slits mellan sin polisiära plikt och sina känslor för Taymullah. Vänskapen mellan Havers och Lynley sätts på allvarligt prov. Havers riskerar till och med sin anställning inom polisen.

Den här gången bjuder Elisabeth George på 800 sidor intensiv spänning och som vanligt bra person- och miljöbeskrivningar. Härligt att Havers får spela huvudrollen i denna bok och likaså är den den italienska kommissarien Salvatore en sympatisk karaktär och bekantskap.

Jag ger boken fyra av fem pinglor.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Karin H skriver:

    Har också läst alla hennes böcker med stor behållning. Denna lyssnade maken och jag på i bilen som pendlingsunderhållning. Och vi blev väldigt förtjusta! Håller med om att de senare har blivit lite väl tunga, men det märktes inte på denna, trots 26 cd-skivor. Katarina Ewerlöf läser helt fantastiskt. Och vi blev väldigt sugna på att åka till Lucca…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.