Litto – ett uppfriskande inslag i Mellotider

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så här i Mellotider tycker jag Litteraturmagzinets initiativ  Litto är lite kul. Så här beskriver de själva sin Litteraturfestival:

Melodifestivalen inleder nu med buller och bång säsongen. Men fler och fler tycker att det börjar bli för mycket. För alla som vill vila från denna kollektiva paljetteufori erbjuder LitteraturMagazinet härmed ett alternativ: Vår egen litteraturfestival! Var med och rösta på din favorit! Bland de tävlande: Selma Lagerlöf… Stephen King… Doris Lessing… Haruki Murakami…”

I deltävling 1 segrade en av Pocketpinglornas favoriter genom tiderna; Khaled Hosseinis Flyga drake. Dock i hård konkurrens med en annan av våra favoritförfattare- Selma Lagerlöf. Av alla 21 bidrag fick “Flyga drake” 6420 poäng – 74 poäng mer än Selma Lagerlöfs “Gösta Berlings saga”. Båda går dock vidare till finalen.

Nu fortsätter deltävling 2 med nya bidrag.  Flera av Pocketpinglornas pinglade böcker finns med bland de tävlande, exempelvis Igelkottens elegans av Muriel Barbery, Doktor glas av Hjalmar Söderberg, Stål av Silvia Avallone och Hungerspelen av Susanne Collins, för att nämna några. Men till skillnad från Mello där det ibland är svårt att känna att något var riktigt bra finns  här många värdiga vinnare. Svårt att rösta, men jag ser fram emot finalen!

 

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.