Skrattar så man gråter med Schtunk

Idag har jag varit med om en helt fantastisk teaterupplevelse! I två timmar har jag skrattat så tårarna runnit och detsamma gäller för hundratals gymnasieungdomar som var med oss. Med hjälp av en enkel scenografi – ett vitt skynke och en guldig badenbadenstol från Jysk uppställd mitt på scenen – improviserar tre skådespelare i clownmundering kring Shakespears pjäs King Lear.

Jag visste inte riktigt vad jag hade att vänta mig – annat än att det skulle vara roligt och att det fanns risk att bli utsatt som publik – när jag jag idag bänkade mig i teatersalongen för att vara med om 123 Schtunk. Nu är jag helt såld! Vilken föreställning! Den röda tråden – intrigen i King Lear – förde handlingen framåt, men däremellan skedde helt sanslösa utvikningar och improvisationer. Snabbt hittade de några offer i publiken som sedan drogs in i pjäsen med jämna mellanrum. Som vi skrattade! Många gånger blev det så galet så de själva tappade tråden och då fanns deras tekniker alias sufflör på plats som läste någon replik från pjäsen och vips så var de King Lear-intrigen på spåret igen.

Om ni får möjlighet att gå och se en föreställning av Schtunk så tveka inte en sekund. Det är inte ofta man får sig ett så gott skratt.

 

Du gillar kanske också...

3 svar

 1. Lo skriver:

  Tänkte se den i somras på Tjolöholms slott,men det hanns tyvärr inte med. Såg där istället härliga Alice i Underlandet. Kul att den var så bra! Hoppas på att jag får möjlighet att se den.
  Lo

 2. Karin H skriver:

  Jag såg dem för nåt år sen, då med Hamlet. Det var sanslöst roligt!

 3. Hedvig N skriver:

  Va härligt! När teater är bra är det en otrolig upplevelse, när det är dåligt är det olidligt. Tråkig teater kan ju få eleverna avskräckta för resten av livet.

  Men att ta upp folk ur publiken är ju alltid en vinnare. Skrattar man inte en hel del för att man är så tacksam för att man själv slapp? 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.