Hälsosam läsning!!

Skönlitteraturen har fått stå tillbaka under en längre period som en följd av universitetsstudierna. Så det blir inte mycket mer läst utöver vår ”pingelbok”. Nu håller jag på att summera och sortera bokskörden från förra terminen på universitetet och känner mig så nöjd. För jag har ju fått läst massor av fantastiska böcker som handlar om vår hälsa på olika plan och ur olika perspektiv. Det har handlat om fysisk aktivitet, motiverande samtal, coaching, massage och hälsoprofilbedömningar. Detta är verkligen så kul och inspirerande! 

Fortsätter också mitt letande, om än sporadiskt, efter en bra tidning om Hälsa. Fastnade lite i Hälsa & Fitness som jag köpte härom dagen. Den kändes inte så “upphottad” och stylad som en del andra. Här fick man med sig lite av varje och i senaste numret blev jag tipsad om lite stretch övningar (som hette yoga för löpare…) , hur jag håller mig frisk under vintern (blev mer en bekräftelse…) och lite mattips ( mumsig  varm choklad). Lite lagomt gott och blandat kan jag tycka. Fast framsidan lovar att jag ska “hitta tillbaka till drömformen” Hehehe, när hade jag den då????

Du gillar kanske också...

8 svar

 1. Karin H skriver:

  Jag läser “Wellness”, den känns bra och funkar för mig. Lite lagom. Däremot bläddrade jag i ett nummer av “Må bra” idag, och insåg att jag nog inte mådde så bra. Alldeles för mycket av allt för min smak.

 2. Anna skriver:

  Wellness tidningen fanns inte på Konsum Norrstrand idag….

 3. Katarina L skriver:

  Brukar läsa Runners World på toaletten för Roger (min sambo) prenumererar på den. Och trots att jag läst den på detta sporadiska sätt under 11 år nu så blir jag fortfarande rätt inspirerad av den. Trots att jag inte är en genuin löpare så blir jag sugen. Den här typen av tidningar fungerar!

 4. Pia skriver:

  Om pinglan Hedvig B blir stressad av kokböcker så blir jag det av den här typen av litteratur/lektyr. Jag vill så gärna stretcha rätt, äta hälsosamt och följa långsiktiga hälsoprogram som någon klok person tänkt ut som garanterat ger resultat. Jag vill det så innerligt! Men så blir jag så sugen på morotskaka, att lat-träna ett danspass istället för det mer ändamålsenliga cadiopasset eller att inte orka gå till affären och köpa tofu när det ligger ostfylld tortellini i kylen. Usch att något som är så lätt och naturligt kan kännas så svårt…

 5. Pia skriver:

  Anna!!!! Kan inte du bli min PT? Snälla jag lovar att göra som du säger. 😉

 6. Anna skriver:

  Så klart jag hjälper dig Pia!! 😉 Det kanske snart är dags för träningsläger á la Kärrberg!!

 7. Pia skriver:

  Jaaaa vilken lysande ide! När kör vi? Borde vi inte göra det ihop alla pinglorna?!
  PS Min förra PT gav nog upp på mig när jag bara ville leka nya roliga cirkelslingor varje gång…

 8. Anna skriver:

  Hihihi Pia!! Vi får se till att ta en diskussion om detta med övriga pinglor när vi ses nästa gång!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.