Minns ni Kittyböckerna?

Gästpinglan Elsa (min dotter) har upptäckt Kittyböckerna (Wahlströms) och det väcker till liv en del minnen hos mig. Wahlströmböckernas röda ryggar fyllde många av mina hyllor när jag var barn. Mest var det hästböcker förstås såsom Brita och Silver eller Maria och Prinsen men en och annan Kittybok letade sig också in bland hästböckerna. Och nu har det blivit min dotters tur att bekanta sig med Kittys värld och vad tycker hon om det?

Kitty Ledtråd: Hawaii och Kitty och spöket i fönstret är två titlar som hon nyligen har läst. Vad är det som du gillar med dem frågar jag Elsa. 

 “Dom är spännande, i varje kapitel händer det något som gör att man måste läsa vidare. Kitty är tuff och snäll. Hon provar på nya saker som hon aldrig gjort tidigare. Till exempel träffar hon på spöken men hon blir aldrig rädd. Hennes två kompisar som hjälper till, Bess och George, är kusiner och brukar hjälpa Kitty med ledtrådar. De här två böckerna handlade om spöken och skräck som jag gillar. Jag rekommenderar Kittyböckerna till alla som är mellan 9 och 12 år och gillar skräck och spänning.”

Just nu läser Elsa om Kittys spökhistorier som hon tycker är lite läskig men ändå jättebra. Fler Kittyböcker står på önskelistan och vi får väl se om Tomten hörsammar denna önskan.

Du gillar kanske också...

6 svar

 1. Bokbrus skriver:

  Visst minns jag Kitty-böckerna. Jag hade ett antal i min bokhylla och ännu fler lånade jag från biblioteket. Precis som hos er har min dotter upptäckte Kitty. Jag har läst dom högt för henne (hon är 8). Dom första läste vi faktiskt när hon gick sista året på dagis. Tidigt jag vet, men hon hittade mina gamla i bokhyllan och ville promt läsa dom.

  Lill-Kitty böckerna läser hon själv (dom fanns inte när jag var barn). Men snart kan hon nog läsa vanliga Kitty-böckerna själv också.

 2. Marie skriver:

  Jag älsakade Kitty-böckerna, det enda som var tråkigt var att de gick så snabbt att läsa ut. Har för mig att de inte fanns att låna på biblioteket heller, så man fick köpa.

 3. Läste Kitty under många år. Visste ni t ex att Kitty skrivs av en författargrupp som går under pseudonymet Carolyn Keene?

 4. Anna skriver:

  Jaa, jag minns att det var riktigt spännande böcker!!

 5. Katarina Lindström skriver:

  Jag älskade Kitty-böckerna och läste alla. Ångrar nu att jag sålde dem till ett antikvariat för att ha råd att köpa julklappar när jag var 17 år. En annan klassiker är ju Mary-Lou för er som kommer ihåg henne.

 1. 2017-04-02

  […] har tidigare bloggat om Kitty, som varit en inkörsport till litteraturen för många svenskar, men som länge sågs med oblida […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.