Biskopen på Bokmässan om sin familjehemlighet

Esbjörn Hagberg fick veta när han var 24 år att han var adopterad.

Idag börjar Bokmässan i Göteborg. Ett samtal jag gärna tipsar om, för er lyckostar som är där, är ett som hålls i Svenska kyrkans välbesökta Se Människan-scenen kl 15.30.

Esbjörn Hagberg, biskop i Karlstad stift möter författaren Lotta Backman och tillsammans talar de om deras gemensamma öde: att vara osynligt adopterad.

Esbjörn Hagberg fick veta först i vuxen ålder, när han skulle prästvigas, att han var adopterad. Lotta Backman har skrivit en självbiografisk debutroman “Min ena mamma hette Ruth” (Verbum förlag)  om hennes egna upplevelser av samma sak. Tidigare i veckan intervjuade jag Esbjörn Hagberg i P4 Värmland om hans livshistoria, och jag tycker det är imponerande hur öppen han är med sitt liv och sina sorger. Kontentan av vårt samtal blev att det är aldrig bra med familjehemligheter och hur viktigt det är att vara ärlig mot barn, men också människans behov av att få veta var man kommer ifrån.  Hade jag haft turen att vara på Bokmässan hade jag garanterat gått och lyssnat mer på vår kloka biskop.

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. pia skriver:

  Detta ska jag pricka in under morgondagen. Tack för tipset!

 2. Katarina skriver:

  Läste en artikel om hans bakgrund och slogs också av hans öppenhet och generositet med känslor. Tycker att vår biskop är både intressant och klok.

 3. Anna skriver:

  Detsamma gäller hans fru!!

 4. Anna skriver:

  som också är intressant och klok!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.