Vem är Tina Fey?

Under julledigheten introducerade maken serien 30 Rock. Jag var lite skeptisk till en början men den visade sig vara sjukt rolig – med betoning på sjuk…

Huvudpersonen Liz Lemon är – hur ska jag uttrycka det… ”uppfriskande” och det faktum att hon är en kvinna i en sitcom, som inte bara oroar sig för sina barn (av naturliga skäl eftersom hon inte har några), sin man (av samma anledning) eller sina väninnor (nope inte det heller) är verkligen nytänkande. Liz beter sig liksom inte som alla andra, inte som man bör liksom… Väldigt roligt! Rekommenderas starkt om man är sugen på lite rått gapflabb! Men känsliga tittare varnas – det är sällan varken politiskt korrekt eller rumsrent.

När maken gav mig Tina Feys (bruden som skapat serien och även spelar Miss Lemon) ”memoarer”; Bossypants tänkte jag först: ”Gäsp så tråkigt och förutsägbart. En hårt arbetande kvinna i en mansdominerad bransch, mobbad i skolan och ska ta revansch genom att vara rolig, yada yada yada…”

Men jag hade fel – istället visade den sig vara mycket underhållande, hög igenkänningsfaktor och befriande o-pretto. Man orkar inte läsa den från pärm till pärm, men att plocka upp den då och då när man känner att humöret behöver sig en vitamininjektion är perfekt. Och visst är det en ascool kvinna med kopiös självdistans, trots fantastiska framgångar (stjärnmanusförfattare i Saturday night Live till exempel) , som träder fram – och tusan jag gillar henne!

6 starka pinglor av av 10 möjliga

Så här tycker ett australiensiskt magasin om boken. 

Smakprov:

Dialog mellan nerdiga receptionisten Kenneth och showens – inte helt skarpa – stjärna. Hahaha!

 

Lär känna karaktärerna

 

Klockrent

 

Fanmail med svar på tal

 

Det finns en lista för smalisar också

 

Så klart en liten amerikansk sensmoralkaka också.

Om ni ännu inte ringat in Tina Fey så kommer ni garanterat att göra det när jag berättar att det var hon som imiterade Sarah Palin vid senaste presidentvalet.  Hysteriskt roligt! 

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Karin H skriver:

    Det lät kul och som nåt man behöver ibland! Jag har inte sett serien, men känner igen hennes Sarah Palin-imitationer. Helt lysande.

  2. Hedvig skriver:

    Teknikpinglan gillar också Tina Fey!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.