Premiär för Game of Thrones

Teknikpinglan har i tidigare kommentarer tipsat om bra romaner inom fantasygenren, däribland George RR Martins, Sagan om is och eld – en fängslande svit med ingredienser som mord, maktkamp, sex och förstås …drakar. Fyra böcker har getts ut hittills men serien är oavslutad och översättningarna till svenska går trögt. Tydligen har översättningarna påbörjats två gånger, men avbrutits utan att hinna ikapp originalutgåvan.

För den som inte vill läsa böckerna kommer snart tv-serien, Game of Thrones till Sverige – den har premiär på Canal Plus den 4 maj. I söndags hade serien premiär i amerikanska HBO och recensionen i  The Hollywood Reporter är positiv. Tv-bloggaren Thunman ger serien omdömet “svinbra” och har introt på sin blogg. För oss som otåligt väntar på tv-versionen finns trailern att tillgå som uppvärming.

Svenska Dagbladet har intervjuat författaren inför premiären och för de som väntar på nästa bok lovar RR Martin själv att den femte delen, A dance with dragons kommer ut den 12 juli. Läs hela intervjun i Svd.

Du gillar kanske också...

6 svar

 1. Flygaren skriver:

  Än så länge finns tre av böckerna i serien översätta till svenska. Många som läst serien på orginalspråket väntar på att nästa del ska komma ut. Utgivningsdatumet har skjutits upp i flera år.

 2. Stefan skriver:

  Nästa del, “A dance with dragons” har äntligen fått ett spikat utgivningsdatum äntligen.

  Fast sedan är det ytterligare (minst) två böcker innan serien är avslutad.
  A Dance with Dragons” skulle egentligen varit en halva av “A feast for crows”. Men den blev för tjock och tog för lång tid att bli klar (den med) så de tog hälften av karaktärerna i “Feast”. Andra hälften kommer nu i “Dance”.
  Hoppas bara inte det tar 5-10 år till mellan böckerna (även om risken är uppenbar).

  Men i väntan på dem: Läs patrik Rothfuss serie. Också den lysande Fantasy. The name of the wind och A wise mans fear är utgivna. Första delen finns på svenska.

 3. Teknikpinglan skriver:

  Mycket bra uppmärksammat! Både böcker som TV-serie är mycket stora i USA. Här i Sverige har böckerna knappt funnits på mainstream-bokaffärernas Fantasy-hylla. TV-seriens produktion har nogrannt bevakats av en nogräknad community.

  När jag försökte sälja in detta (både böcker och TV-serie) till Hedvig N-pinglan, så beskrev jag det som Tudors på overdrive + lite mystiska/sagolika inlsag.

 4. Forgman skriver:

  Böckerna är fruktansvärt bra, rekommenderar att man läser dem på originalspråket.

  Jag har sett de två första avsnitten av Game of Thrones och serien verkar väldigt lovande!

 5. Hedvig N skriver:

  Kollar på serien nu och den är mycket bra! “Sopranos i Midgård” har filmteamet bakom själva beskrivit serien som. Tydligen den mest efterlängtade bok-filmatiseringen sen Sagan om Ringen. Och nu håller man på och castar för en andra säsong.

 1. 2011-08-26

  […] av George R.R Martins fantasysvit Sagan om is och eld. Men efter att ha sett första säsongen a tv-serien ”Game of Thrones”, som bygger på böckerna är jag helfrälst och vill ha […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.