Är din partner den du tror?

Kathryn är lärare och Jack pilot. Tillsammans med tonårsdottern för de en stillsam tillvaro i New Hampshire. Eller?

Kathryn väcks mitt i natten av att en man från Jacks flygbolag kommer med dödsbud. Ett plan har störtat utanför Irlands kust. Jack körde kärran.

Hemmet belägras snabbt av både nervösa flygbolagsrepresentanter och scoophungriga journalister. Rykten och spekulationer attackerat hustrun och dottern som en lång serie högerkrokar. De som mitt i all tumult bara vill sörja och hitta tillbaka till varandra.

Men ryktena och spekulationerna kanske inte bara är just det. Har Kathryns man begått självmord? Fanns det en annan kvinna i Jacks liv? Hade en bomb detonerat ombord i planets cockpit? Var Jack inblandad? Och i så fall, gör det honom till en kallblodig mördare?

Kathryns värld vänds så klart upp och ner i ett huj. Det hon så intensivt upplevt som ett kärleksfullt och harmoniskt äktenskap fyllt av tillit och respekt, tvingas hon bit för bit omvärdera varefter nya fakta läggs på bordet.

Betyg
Pilotens hustru heter romanen och är skriven av Anita Shreve.

Upptakten och plotten känns till en början väldigt förutsägbar men Shreves lidelsefulla sätt att skriva gör att risken för att berättelsen skulle uppfattas banal är obefintlig. På ett rakt och samtidigt emotionellt sätt målar hon upp berättelsen, bit för bit.

Främst av allt är det en kärlekshistoria. Ett fint äktenskap måste omvärderas efter makens död. Vart riktar man vreden, hur hanterar man konsekvenserna och relationer? Berättelsen berör utan att varken bli sentimental eller hämndlysten. Varken ishackor eller catfights förekommer trots att otroheten är ett faktum.

Men Pilotens hustru är inte ”bara” en kärleksroman utan mitt i boken, då risken för att det bara skulle bli en till i raden av romaner om otrohet, tillförs ytterligare dimensioner och vändningar som gör läsningen både spännande och oväntad.

Pinglan Pia ger boken 7 av 10 poäng.

Ja, jag tror jag vet vem min partner är!
Efter läsningen uppstår frågan om detta skulle kunna hända mig eller någon jag känner. Känns ju helt osannolikt…

Nåväl i mitt fall kan jag nog utesluta att min make lever ett dubbelliv.

  • Bevis 1: Han är urdålig på att ljuga och behålla hemligheter.
  • Bevis 2: Han har få anledningar att vara borta så mycket som krävas för att underhålla en annan liten familj.
  • Bevis 3: Han verkar ha fullt upp med den fru han redan har…

 Men det utesluter ju inte lite gemensam verklighetsflykt då och då.
Till 70-talet ToR till exempel.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Anna skriver:

    Åhhh, äntligen en recencerad kärleksroman o en bra en!!! med knorr också.. 😉 Ska absolut direkt logga in på nätbokhandeln o köpa!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.