Nobelmiddag

Som en hyllning till alla nobelpristagare i litteratur så firade vi igår högtidligt med en Nobelmiddag.

 

Det skålades i mousserande jordgubbsvin och menyn var som följer:

 Som förrätt: Kronärtskockor med rom, crème fraiche och rödlök. Till varmrätt: Ugnsbakad lax med lime och hummersås till detta en potatisbakelse. Avslutningsvis som dessert: Pannacotta med stjärnanis och vanilj, päronkompott och karamelliserade valnötter. Recepten kommer att läggas ut snart…

Till denna festlighet hade alla pocketpinglorna läst en valfri nobelpristagare som kommer att diskuteras i kommande inlägg här på bloggen.

Våra tankar gick då och då under kvällen till vår pingla i väst som inte kunde närvara (SJ….). Men vem vet om inte detta kan bli en tradition. Det finns ju så många nobelpristagare i litteratur att läsa.

Kanske någon nobelpristagare i litteratur har inspirerat dig??

Du gillar kanske också...

8 svar

  1. Hedvig skriver:

    Och gott var det!!! Den supersöta serveringspersonalen förtjänar också beröm. Stackars Pia som missade eventet. D-A SJ rent ut sagt!

    Hoppas våra läsare noterar tiarorna, och Hertiginnan av Kils rosa band av Naturfonds-orden (eller hur det nu var…)

  2. Bokbrus skriver:

    Vilken trevlig idé. Är det något ni brukar göra varje år eller är det kanske en kommande tradition ?

  3. Så fina ni är! Och kul idé:-)

  4. Pia skriver:

    Snyft snörvel suck och pust….
    /Pinglan i Väst

  5. Emmas Bokhylla skriver:

    Vad roligt med Nobelmiddag, ar det forsta gangen ni gor det?

  6. Hedvig N skriver:

    Ja, det var första gången, men det får nog bli en tradition!

  7. Karin H skriver:

    Fairtrade-orden var det…

    Det var jättemysigt och fantastisk god mat!

  8. Hedvig B skriver:

    Vill bara tillägga att vi den viktigaste skålen tillägnades alla fantastiska författare som förgyller vår vardag. Både de vi läst och de vi kommer att läsa!
    Tack Annna, det var underbart att få gå på ”Nobelmiddag” mitt i hektiska vardagen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.