Jonas Hassen Khemiri

Två förväntansfulla Pocketpinglor bänkade sig på Kronoparkens bibliotek ikväll, där Jonas skulle berätta om sitt författarskap. Vi har ju läst både “Ett öga rött” och “Montecore” i Pocketpinglorna, och båda böckerna har fått höga betyg av alla.

Och vi blev inte besvikna! Lika intressant som han är att läsa är han att lyssna till. Han berättade om sin bakgrund, sitt skrivande och sin fascination för språket och orden. Om ordens makt och om hur ibland det osagda eller oskrivna faktiskt är det som säger mest. Han har en sån otrolig förmåga att väcka ens egna tankar och reflektioner om orden.

Avslutningsvis läste han novellen “Oändrat oändlig” från senaste boken Invasion! och det gav verkligen mersmak. Mera Khemiri till Pocketpinglorna! Nu!

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Mia Derrett skriver:

  Vad säger du om den bilden Pia!!!!!

  Kära Pocketpinglor vad ni gick miste om en inspirerande kväll! Jonas sätt att ta sig an en publik (allt från dittvingade skolelever och pocketpinglande 40-åringar till gråhåriga gamla kulturtanter) är fenomenalt.

  Man sitter där och bara njuter när han filosoferar om stort och smått i livet, berättar anekdoter från möten med olika människor och miljöer, gör nedslag i sina tidigare böcker samt har högläsning från nyutkomna noveller som verkligen gav mersmak. Vilket härligt språk!

 2. Pia Wikström skriver:

  Jag sitter här och grinar för att jag inte var med. 😉 Tänk att några av oss pinglor slutligen fångats på bild med Mannen, fan-tas-tiskt! Jag har även läst Invasion. Också fantastisk.

 1. 2010-10-01

  […] fem pinglor, av oss när vi läste den tillsammans. Vi har också tidigare rapporterat från ett författarbesök i våras när några av oss pinglor hade förmånen att få lyssna till den inte bara eminente […]

 2. 2010-11-17

  […] 1) Jonas Hassen Khemiri – Ett öga rött (vår älskling, som vissa av oss pinglor inte kan hålla oss ifrån. Lite stalkervarning här… […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.