En titel man blir nyfiken på…

Radhusdisco (Piratförlaget). Visst låter det intressant? Jag tyckte det iallafall och när jag insåg att författaren till boken är min favoritprogramledare, Morgan Larsson så blev jag riktigt glad! En person med skön radioröst och med ett bra radioprogram, Christer.

I mitt förra inlägg funderade jag på om Elton var Martin Svensson. När jag läser Radhusdisco funderar jag på om Morris är Morgan. I en intervju med Morgan Larsson på Piratförlagets hemsida kan man läsa “Morris är inte jag, men det finns å andra sidan ingen i hela världen som är så mycket Morris som jag.” Hur som helst så får man i boken följa Morris och hans vänner när de växer upp i Trollhättan i slutet av 70-talet och under hela 80-talet.

Boken är lättläst och jag tycker om den. Många händelser känner jag igen och skrattar åt, andra händelser känner jag igen och tänker att tur att man inte behöver gå igenom grundskolan en gång till. Många ämnen (mat, godis, TV-program, musik, lekar, filmer, tidningar) vävs in i berättelsen och påminner om hur det var att gå i skolan, ta sig igenom puberteten och försöka hitta sin plats i tillvaron.

Ämnet är väl inte nytt på något sätt men boken är skriven med värme och med en stor mängd detaljer som imponerar. Att man kan komma ihåg så många små specifika händelser från sin uppväxt! Dessutom fick jag en hel del tips på låtar till min “Spotifylista” med gamla godingar! 😉

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Pia skriver:

    Den Spotifylistan skulle man vilja lägga vantarna på! 🙂

  2. Hedvig skriver:

    Vilka gamla godingar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.