Förlåt PocketPinglorna, ty jag har syndat…

Jag har köpt en tung bok med svart, vävd hård pärm. En sådan med tjocka blad och ett löst pappersark omsorgsfullt vikt runt hela tingesten. Jag kunde inte låta bli…

Anledningen är att min svenska 90-tals favoritförfattarinna, Louise Boije af Gennäs har gjort come back. Under 90-talet, boendes i Stockholm, slukade jag hennes debutroman Ta vad man vill ha. Glufsade girigt vidare i mig den självbiografiska Stjärnor utan svindel och skrattade mig rått igenom den osentimentala Ingen människa en ö.

Så visst är det med lika delar glädje och oro jag idag lade boken på disken i bokhandeln. Tänk om jag blir besviken? Tänk om hon inte skriver så fängslande och bra som jag tyckte för tio år sedan? Eller tänk om hon skriver precis som för tio år sedan – men att den 40-åriga versionen av mig inte längre gillar det? Tänk om den bara känns som en trött 90-tals-CD som hakat upp sig? Tänk om det är en trött 90-tals-klisché – som det visar sig att jag gillar stenmycket?!

Högre än alla himlar
Boken heter Högre än alla himlar och är första delen i en trilogi som utspelar sig under millenniets första decennium. Det är en överblick över vår nära nutidshistoria och samtidigt en roman om såväl stark vänskap som hur det är att vara människa i en ytterst föränderlig tid.
(Källa: Bonniers presentation vid lanseringen)

Så ni förstår att det är med stor iver och höga förväntningar jag nu drar en filt över benen, placerar tekannan på en armlängds avstånd och viker upp bokens första uppslag. OK nu kör jag!

Du gillar kanske också...

5 svar

 1. enligt O skriver:

  Hoppas att du gillar den! Jag blev vansinnigt besviken tyvärr.

 2. Hedvig Nilsson skriver:

  Ska bli roligt att höra vad du tycker… Hon är ju en rätt fascinerande person!

 3. Mia skriver:

  Pia! Det här känns allvarligt. 🙂 Men vi kan väl anse att du sonar denna synd genom att fixa en riktig “kulturtantshelg” i Götet till hösten.

 4. Pia skriver:

  🙂 Det verkar luta åt Molier…

 1. 2010-12-03

  […] var ju med stor entusiasm jag för en tid sedan bloggade om att jag köpt en ”riktig” bok – med hård pärm och […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.