Bästa strategin inför bokmässan?

Sitter och bläddrar igenom två tjocka bibbor à 70 sidor var och blir bara mer och mer stressad. Det gäller programmet på årets Bokmässa – ena bibban redogör för allt man kan se och lyssna till ute i mässhallarna och den andra bibban presenterar alla seminarier man kan gå och lyssna på. Det är ett fullkomligt eldorado när det gäller utbud! Och då är det endast fredagens program jag försöker få ett grepp om.

På seminarierna kan du välja mellan en mängd olika författare som samtalar om böcker, journalister som samtalar om aktuella världsproblem, psykologer och filosofer som talar om sådant som godhet och ondska samt mycket annat. Afrika står i fokus! En kontinent man kan alldeles för lite om när det gäller litteratur. I förlagsmontrarna kan man bl.a. spana in aktuella författare och lyssna till korta presentationer om dera senast utkomna verk.  Sara Stridsberg, Katarina Wennstam, Susanna Alakoski, Inger Edelfeldt och Erica Jong är bara några jag gärna skulle vilja spana in. (Hmmm…lite ensidigt sett ur ett genusperspektiv kanske).

Men var ska man börja? Vilken strategi ska man ha? Springa på seminarier? Eller strosa omkring i mässhallen och följa med strömmen till intressanta ställen och happenings? Det är så fantastiskt mycket jag vill hinna med! Dessutom ser jag framför mig att jag ska göra en massa spännande bokfynd emellan varven.  Och så spana in lite litterära kändisar förstås.

Puh, det blir en tuff fredag. Men så roligt det ska bli!!!!

Du gillar kanske också...

5 svar

 1. Pia skriver:

  Clooning! 😉
  Glöm inte kameran för Pingelbloggen. 🙂

 2. Hedvig B skriver:

  Glöm inte att besöka Värmlandsmontern och plocka upp ett ex av Bok i Värmland! Det är en liten skrift som speglar det värmländska författaråret som gått! (Utgiven av Region Värmland i samarbete med Värmländska författarsällskapet…:-)

 3. Hedvig skriver:

  Åh jag blir så avis… Skulle gärna vilja vara där. Jag tror på att “go with the flow”, det är ju inte meningen att man ska stressa, utan njuta!

 4. Hedvig B skriver:

  Jag är också avis, hade verkligen verkligen velat vara där… Men nästa år så! Då får vi göra en gemensam pingelutflykt!

 5. Karin H skriver:

  Jag skulle också gärna vilja vara där!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.