SMS-romaner

Amanda Ooms, inte lika glamorös som i filmens värld

Har ni hört talas om SMS-tumme? Ungdomar idag använder tummen så mycket, och så fort, att de riskerar att drabbas av förslitningsskador, rapporterar forskare på Göteborgs universitet. Detta får mig att fundera på när vi får läsa en SMS-roman? Eller finns det kanske redan sådana? Mailromaner och bloggromaner finns ju en masse.

Det får mig också att tänka att jag borde träna upp min egen SMS-tumme, för den suger! Nyss försökte jag hålla jämnt tempo med en jämnårig väninna som var magsjuk. Hon skulle vinna OS i SMS (om grenen fanns) och skrev tom “Nu kräks jag” (!). I min iver att vara behjälplig med allehanda råd och tips råkade jag SMS:a följande rader: ” Inkubationstiden för Calicivirus (vinterkräksjuka) är 12-48 timmar “: Till vem? Ja inte till min magsjuka vännina. Utan till skådespelerskan Amanda Ooms. Har nu bestämt mig för att radera alla tillfälliga jobbkontakter i mobilen)

En SMS-roman av Amanda Oooms skulle jag gärna läsa förresten! Tänk vilken intressant kommunikation man skulle få ta del av, hon har ju hängt med stjärnor som Sean Penn mfl. Amanda Oooms har skrivit två böcker “Nödvändighet” och “Tålamod”. De finns inte att få tag på längre, men sägs vara bra. Har nån av er läst dem?

Dessutom gör hon jättebra, riktigt litterära krönikor i Radio Värmland! Lyssna själva!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.