Alsters Herrgård – ett utflyktstips

Min familj och jag har en årlig sommartradition då vi cyklar ut till Alsters Herrgård. Där brukar vi strosa runt i parken, ibland går vi ner till strandängarna, vi tar en fika i caféet, kikar lite i muséets butik och bläddrar i lite böcker av och om Fröding och Värmland. En perfekt utflykt en vacker sommardag.

I år har dock denna tradition fallit bort bland alla andra projekt som tagit upp vår tid. Efter att i helgen ha läst en kolumn om Fröding skriven av en storstadsjournalist som tydligen haft vägarna förbi Värmland blev jag sugen på att cykla dit för vår årliga sommarfika.  Nu är ju inte vädret det bästa men däremot bjuder herrgården på en massa extra aktiviteter med tanke på Frödings 150-årsjubileum.

Med det här fina programmet som Frödingfestivalen erbjuder vore det väl skam om man inte tog sig dit någon dag under helgen.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Anna skriver:

    Precis vad jag tänkte på! Vi ska försöka ta oss dit någon gång under dessa dagar. …och ett bra boktips fick jag av storstadsjournalisten.

  2. Hedvig Nilsson skriver:

    Louise Hoffsten spelar där ikväll! Visste inte mycket om Fröding när hon fick förfrågan berättade hon i radion idag, men nu har ett intresse vaknat.

    Själv var jag på Alster och såg “Sjung vackert om kärlek”, en pjäs om Fröding som spelades för tredje året. Mycket, mycket bra! Och författaren själv, Gottfried nånting, satt i publiken, han skrev pjäsen redan på 70-talet tror jag.

    Fröding är helt klart värd att lära känna bättre. Man kan ju börja med att lyssna på Sven-Ingvars underbara (faktiskt!) tonsättningar, tex “Anita”- ett exempel på Frödings mer ekivoka dikter, som han ju faktiskt åtalades för (“Stänk och flikar”, sedlighetsbrott…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.