Japansk film på Norwegian Wood

Vansinnigt vacker men ofantligt sorglig är en bra sammanfattning av filmatiseringen av Haruki Murakamis genombrottsroman Norwegian Wood.  

60-talets studentrevolution i Tokyo är scenen för dramat. Den unge Watanabes bäste vän begår självmord. Ett sammanträffande för honom samman med Naoko, den döde vännens flickvän och de inleder en relation.

Naoko faller dock snabbt ner i sin sinnessjukdom. Watanabe känner ett stort ansvar för Naoko och ger henne all sin kärlek, samtidigt som han stänger ute den friska världens vädjande omgivning.

Betyg:
Jag liksom de andra pinglorna älskade Murakamis Kafka på stranden. Vi gav den fyra av fem möjliga pinglor, men enligt mig var det en klar 5-poängare.

Filmen Norwegian Wood gav samma intensiva upplevelse av en ung mans lidande. Allt detta lidande ramades in av ett obeskrivligt vackert foto

Det blir alltså ett toppbetyg även för filmen Norwegian Wood!

Du gillar kanske också...

5 svar

 1. Frossa i böcker skriver:

  Jag håller med, filmen är poetisk, vemodig, storslagen och underbar!!! För en gångs skull säger man inte självklart “boken är bättre”! Och Norwegian Wood är ändå en favvobok!!!

 2. Mia skriver:

  Hmmm, då borde jag kanske ge berättelsen en chans. Jag tillhör nämligen en av dem få (iaf bland pocketpinglorna) som inte var så imponerad av boken. Kafka på stranden höll däremot en helt annan klass tycker jag. Norwegian Wood lyckades aldrig riktigt fånga mig men kanske är det så att denna gången är filmen bättre. Ännu en måste-gå-och-se-film att lägga till listan alltså.

 3. Anna skriver:

  Håller på att läsa denna bok….eller rättare sagt läst lite mer än halva sen kom livet emellan, som det gör ibland. Nu blir jag sugen på att läsa klart och sen se filmen. Spännande!!!

 1. 2011-05-07

  […] pepprade jag henne med några av mina favoritförfattare, så som Joyce Carol Oates, Paul Auster, Haruki Murakami och Richard Yates, i hopp om att hon skulle utöka min favvolista med ännu fler litterära […]

 2. 2011-05-30

  […] komplicerad historia som pinglan Pia också beskriver i sitt inlägg om filmatiseringen av denna bok. Vi får följa Toru under hans tid på universitet och på vägen […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.