Vackert och poetiskt om längtan och mod

En höna sitter i sin trånga värpbur och längtar efter ett annat liv. Genom dörrarna till hönshuset kan hon se de andra djuren på gården ströva fritt  och hon önskar att hon också kunde det. Varje dag tar bondens fru med sig hennes ägg och hon sörjer att hon inte får behålla det och få bli mamma till en liten kyckling. 13061412_O_1

Hon har döpt sig själv till Knopp, eftersom knoppar är det bästa; de är början till livet för vackra blommor och träd.

Till slut kommer hon ut, men inte på det sätt hon trodde. Och därute väntar faror och Knopp får kämpa för att höra till och för att överleva. “Hönan som drömde om att flyga” av  Sun-Mi Hwang  (Norstedts) är inte en barnbok som det kanske låter, utan passar alla åldrar. Den handlar om längtan efter att skapa sitt eget liv, längtan efter barn, längtan efter att få höra ihop,  mod att stå upp för varann trots att man är rädd och ensam. Knopp är en fantastisk liten individ, och som läsare bara älskar man henne.

Sun-Mi Hwang är prisbelönt författare och professor från Sydkorea och den här boken anses vara en riktigt klassiker och har lästs av miljoner i landet. Det har också gjorts animerad film på boken, och även pjäser och musikaler.

Jag blir väldigt berörd när jag läser den. Knopps kamp och längtan efter att forma sitt eget liv kan vem som helst relatera till. Språket är vackert och poetiskt och jag kan bara varmt rekommendera den här lilla pärlan till bok.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Mia D skriver:

    Åh, låter jättemysigt! Den får jag se till att inhandla å det snaraste 🙂

  2. Lillemor Wendin skriver:

    Tack för boktipset!
    En underbar bok som berör mig mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.