Sommarläsningen har äntligen börjat……

Efter en hektisk vårtermin med mycket faktaböcker och vetenskapliga artiklar så ska man då ta tag i och börja beta av den växande högen av böcker bredvid sängen. Vart börjar man??

För att försöka komma in i rätt sommarläskänsla så tänkte jag att en deckare är perfekt att sätta “händerna” i. Att bli underhållen på ett lättläst och enkelt sätt med lite spänning, härliga miljöer och intressanta karaktärer.

Mmmmm…… Åhh vad rätt jag valde när jag tog denna bok!

Andrew Taylors Nattvandraren lever upp till förväntningarna. En historisk spänningsroman med den rätta känslan. Vi är i förflyttade till 1700-talets England och jag myser till fullo. Precis som i Andrew Taylors förra roman så är huvudpersonen inte en hårdkokt polis utan i den här boken är det en bokhandlare, John Holdsworth, som prövats hårt av livets outgrundliga öde. Vi får följa honom på en resa där han får till uppgift att hjälpa en rik änkas son Frank, som blivit psykiskt sjuk under sin studietid på ett universitet i Cambridge.  Det blir en händelserik tid med många intriger och förvecklingar.

Universitetsvärlden är fylld av mystiska sällskap, gamla traditioner och där kan man konsten att bevara hemligheter. Upprinnelsen verkar vara en drunknad kvinna som hittas i en damm. Hennes död omges av oklara omständigheter och verkar ha påverkat Frank på ett mycket besynnerligt sätt.

Här får jag lagom mycket spänning ( inte för blodigt menar jag) med lite psykologisk tvist som för boken framåt på ett medryckande sätt. Lite långsam i början men det gör ingenting. Jag följer med och får på köpet en underbar beskrivning genom boken av relationen som byggs upp mellan John Holdsworth och rektorsfrun Elinor. Perfekt som inledning på sommarläsningen!!

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Katarina skriver:

    Åh, vilket bra sommarboktips. Jag blir väldigt sugen på att läsa denna!

  2. Hedvig N skriver:

    Den här boken har jag ju hemma i bokhyllan! Nu får jag ta fram den 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.