Välskriven spänningsroman av Willén

I pocket finns nu Liselott Willéns “Ingenstans under himlen”, som jag slukade tacksamt under två dagar. Romanen är otroligt spännande på ett sofistikerat sätt och den följer inte thrillerns standardmall, vilket är befriande. Prosan är njutbar och romanen innehåller intressanta karaktärer och psykologiska insikter. Tempot är högt och spänningen tät vilket gör det svårt att sluta läsa när man väl har börjat.

Den framgångsrike, snygge och karismatiske politikern, Christian Weber, har drivit fram den kontroversiella förslaget om ett nationellt DNA-register där alla nyfödda ska registreras och alla vuxna frivilligt ska ingå. Förslaget ska snart upp i riksdagen för omröstning. För att avdramatisera det hela och tysta sina kritiker ställer han upp i ett morgonprogram på tv och lämnar salivprov i direktsändning. Dagen efter grips han av polis i sitt hem misstänkt för ett tio år gammalt mord på en ung flicka.

Är han en våldtäktsman och mördare som gömmer mörka hemligheter i sitt förflutna? Veckan mordet begicks var han försvunnen och han har svårt att redogöra för var han befann sig. Hans fru är osäker på hans oskuld – likaså hans advokat. Han är ensam och livet omkring honom faller samman.

Som läsare vill du ha svaret och på vägen dit finns flera överraskande vändningar. Så vill du läsa något spännande i rasande fart kan jag varmt rekommendera Ingenstans under himlen.

Boken får fyra av fem pinglor .

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Hedvig N skriver:

  Låter som en spännande intrig!

 2. Pia skriver:

  Du har verkligen förmågan att locka till läsintresse i dina inlägg Katta. Ja t o m jag som notoriskt vägrar läsa thrillers och kriminalare blir riktigt sugen.

 3. Karin H skriver:

  Den här låter riktigt intressant!

 4. Anna skriver:

  Aha, spännande!! Jag vill vara ledig och ha läsvecka!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.