Spänning i hängmattan

När jag vill ha lätt förströelse och underhållning så väljer jag gärna en deckare. Det får mig på andra tankar och kräver inte total fokus. Man blir som inkörd i genren och känner sig lite som ”hemma” när man läser dem, om ni förstår vad jag menar.  Man känner igen upplägget och stilen. Jag gillar mest pusseldeckare som är riktigt spännande, inte för blodiga och våldsamma. I hängmattan blev jag blev glatt överraskad av den totala spänningen i Peter James Levande begravd.

Här är det inte ett klassiskt mord som står i centrum utan en försvunnen blivande make. Det är en svensexa där allt går galet. Michael Harrison, en kille som verkar ha det mesta, bra jobb, snygg flickvän, charm och humor. Hans spexiga sätt och att alltid utsätta vänner för practical jokes kommer han nu få betala dyrt för. Hans vänner bestämmer sig för att hälla i honom mängder av öl för att sedan lägga honom i en kista och ner med den i jorden. Med sig får han en flaska whiskey, en walkie talkie(så de kan prata med honom) och en slang att få frisk luft genom. Men det blir inte som vännerna tänkt sig, att Michael ska få ligga där i någon timme innan de gräver upp honom. På vägen därifrån blir de påkörda och tre av vännerna dör omedelbart och den fjärde dör inom ett dygn.  Vilken katastrof! Vid olycksplatsen flyger vännernas walkie talkie iväg ut ur bilen och återfinns av Davey, en förståndshandikappad kille som hjälper sin pappa, som kör bärgningsbilen som fraktar bort vännernas bil från olycksplatsen.

Så när Michael nyktrar till och inser att han ligger begravd i en kista, panik, vattnet stiger sakta och hans enda kontakt med yttervärlden kommer att bli Davey. Det är olidligt plågsamt, tydligt framställt och såååååå spännande!!

Roy Grace, kommissarien som är huvudpersonen i boken, gillar jag i allra högsta grad. Han är faktiskt ganska normal (för att vara kommissarie), lite väl arg ibland kanske. Lite intressant med honom är att hans flickvän försvann för nio år sedan, något som han fortfarande kämpar med dagligen och detta präglar honom och hans tänkande som polis. Han är intresserad av det paranormala och villig att prova alla tänkbara metoder för att lösa sina fall.

Brighton och Hove med omnejd är platsen där det hela utspelar sig. Jag är tillbaka i mitt kära England och jag gillar det!!

Detta är den första delen om Roy Grace och jag ser fram emot ett nytt möte med Ett snyggt lik.

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. pia skriver:

  Usch Anna hur vågar du!??!?!? 😮
  Jag blir stressad bara jag läser ditt inlägg.
  Min “comfort-coma-“läsning består istället av sliskig chick lit.

 2. Karin H skriver:

  Men detta lät som nåt för mig! Kul med nya deckar-bekantskaper.

 3. Annika skriver:

  Det bästa med Peter James böcker är att de bara blir bättre och bättre. Själv har jag precis fått hem bok nummer sju men jag ska spara den en stund för att njuta riktigt mycket när jag väl börjar med den 🙂

 4. Katarina Lindström skriver:

  Jag såg filmen “Buried” – som utspelar sig just i en kista. Obehagligt till tusen – och det verkar den här boken vara också. Jag gillar också engelska deckare med bra miljöbeskrivningar (vill gärna bo där i ett annat liv:-))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.