Lugn och ro i baksätet med hjälp av Laura Trenter

Längre bilresor kan vara lite påfrestande ibland i alla fall gäller detta min familj där det gärna blir en hel del smågnabbande i baksätet mellan storasyster och lillebror. Lösningen för oss har blivit att alla ladda upp med ljudböcker från biblioteket något jag skrivit om i tidigare inlägg. En favorit hos barnen har visat sig vara böcker av Laura Trenter. Senast vi var ute och långkörde lyssnade vi till bland annat till den spännande ungdomsdeckaren Pappa Polis och det är väl framförallt för sina deckare som Laura Trenter fått mycket beröm.

Denna gång fick vi med oss berättelsen Snögrottan (Rabén & Sjögren)  som baserar sig på en verklig händelse då två pojkar blev instängda i en snögrotta. Pojkarna Joel och Christoffer från Mariefred har delat med sig av sina upplevelser till Laura som sedan inspirerats till denna berättelse. Att fastna i en snögrotta var en av mina värsta mardrömmar när jag var liten och jag minns med vilken skräckblandad förtjusning jag följde efter mina kompisar in i snögrottorna vi grävde i den stora jättesnöhögen som alltid bildades vid vändplatsen hemma på vår gata. Tänk om den rasade ihop? 

Det är just vad som händer i denna berättelse och jag tycker att Laura Trenter återger mycket trovärdigt och ur många perspektiv den känsla av desperation och ångest som växer fram hos alla inblandade. Vi får följa de två pojkarna inne i snögrottan, de oroliga föräldrarna som undrar varför inte pojkarna kommit hem till middagen, kompisarna som av en slump hittar ena pojkens vante och så en man på gatan som plötsligt befinner sig i en räddningssituation där det handlar om liv och död. Det är spännande och läskigt och jag lovar att det var alldeles tyst och lugnt i baksätet.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Anna skriver:

    Visst var snöhögarna enormt stora när vi var små!?!

  2. pia skriver:

    Tänk om det hade funnits ljudböcker när vi var små… då hade jag sluppit slåss med min lillasyster lika mycket, undvikit att ligga och kräla på golvet bakom framsätena eller för den delen riskera livet genom att hänga mellan framsätena och lyssna på vad som sader där fram. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.