Efter en deckare kommer en deckare……

Jag verkar ha samlat på mig en hög av deckare som inte blivit lästa under året. Nu har det plötsligt blivit dags att beta av lite i den högen så efter en historisk spänningsroman kommer det ”ett slag i magen följt av en riktig käftsmäll” bok vid namn Edward Finnigans upprättelse av Roslund & Hellström.  Detta är bok tre i en serie och Pinglan Karin har recenserat bok nr fem tre sekunder tidigare här på bloggen och känslan är densamma!

Denna bok handlar om dödsstraffets konsekvenser, om hämnd och upprättelse. Jag vet redan från börjar hur det verkligen förhåller sig för John Meyer Frey i cell nr 8, Death Row på anstalten i Marcusville, Ohio. Jag känner det tydligt. Jag följer hans öde och det skakar om mig, jag måste läsa vidare, driven av den smärtsamma påträngande känslan av desperation, det kan inte vara möjligt, mot det oundvikliga slutet grymmare än du någonsinn kan föreställa dig. Det är starkt och det berör. Politiska spel och moraliska dilemman blandat med vardagens påfrestningar för kriminalkommissarie Ewert Grens och hans kollegier. Här finns det inget som är svart eller vitt. Vem är offer och vem är brottsling? Vad är rätt och vad är fel?…. Det finns ingen botten….

Ännu en deckare i min smak!

Du gillar kanske också...

3 svar

  1. Karin H skriver:

    En fantastisk bok. Just dubbelmeningen, moraliska dilemman och eftertanken är så stark i alla deras böcker. Man blir alltid så berörd.

  2. Hedvig N skriver:

    Wow, jag blir riktigt sugen på denna bok. Kan man få låna den?

  3. Monika skriver:

    Läste den för någon månad sedan och den manade verkligen till eftertanke. Det är insiktsfullt, gripande och skrämmande. Kan rekommendera alla deras böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.