Uhhhh vá svårt tycker Jonas

Jonas Brefält är journalist på VF. Citat från hans recensioner dyker titt som tätt upp på bokomslag. Han ställs nu inför Pocketpinglornas omöjliga frågan; Vilken är din favoritbok?

Uhhh vá svårt! Men okej, jag försöker.

– På senare år har jag blivit alldeles tagen av Åsa Linderborgs Mig äger ingen, Susanna Alakoskis Håpas du trifs bra i fengelset och Dennis Lehanes Ett land i gryningen.

– Pratar vi äldre läsupplevelser har Gabriel Garcia Marquez Hundra år av ensamhet, Erich Maria Remarques På västfronten intet nytt, Väinö Linneas Uppträlar, John Steinbecks Vredens duvor, Jonas Gardell En komikers uppväxt och Gerd Brantenbergs Egalias döttrar fått en särskild plats i mitt hjärta.

– Men frågar du mig imorgon eller en annan dag räknar jag säkert upp några andra. Det går ju inte att bara välja en bok!

– Fast jag ser ju här när jag tittar på de uppräknade titlarna att jag nog måste försöka anlägga ett genusperspektiv i urvalet av författare…

Pocketpinglorna rekommenderar Jonas


Vi pinglor är tjänstvilliga och rekommenderar därför Jonas Joyce Carol Oates Fallen och Siri Hustvedts Vad ja älskade (Siri på bilden ovan). Inte bara för att de är kvinnor, utan främst för att det är fantastiska läsupplevelser.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Hedvig Nilsson skriver:

    Härligt att se Jonas Brefält som gästpingla! Särskilt som vi har samma litteratursmak. Jonas har nämligen erkänt att han gillade Prins Valiant som barn, och jag har läst de seriealbumen hur många gånger som helst. Ville tom döpa Joar till Valiant i mellannamn men det fick jag inte för släkten.

    När jag tänker efter har vi aldrig skrivit om seriealbum här på PP-bloggen. Det borde vi göra!

  2. Karin Höiesen skriver:

    Jag gillade också Prins Valiant! Och Lucky Luke så klart.

    Kul också att Jonas hyllade en av mina gamla favvo-böcker; Egalias döttrar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.