Atwood skriver klimatnovell

En av Pocketpinglornas favoritförfattare, kanadensiskan Margret Atwood, kommer att bidra till en novellsamling om klimatförändringarna, skriver bland andra The Guaridian. Idén kommer från den brittiske författaren Ian McEwan som anser att klimatfrågan får för lite plats i den traditionella litteraturen. Novellsamlingen kommer ut i oktober 2011 under namnet “I’m with the bears: Short stories from a damaged planet” och kommer att skildra klimatförändringarna ur olika tidsperspektiv.

Förutom Margret Atwood bidrar också bland andra Paolo Bacigalupi, T.C. Boyle, Toby Litt och David Mitchell. Boken ges ut av förslaget Verso och intäkterna går till den ideella organisationen 350.org, en gräsrotsrörelse som arbetar för minskade koldioxidutsläpp i atmosfären.

Apropå Atwood, så läste jag häromdan att Sydkoreanska forskare nu har framställt en självlysande hund. Så nassongerna är inte långt borta… Läste också att experimenten med odling av kött tydligen inte är så framgångsrika. I alla fall inte ur klimatsynpunkt eftersom själva processen slukar väldigt mycket energi. Så kanske i alla fall hemligburgaren lär dröja…

Du gillar kanske också...

3 svar

  1. Catta skriver:

    Intressant tips! Har Ian McEwans Hetta i bokhyllan väntandes.

  2. Mathias skriver:

    Å vilken god nyhet, i dubbel bemärkelse 🙂 Älskar novellformatet och dessutom om klimatförändringarna. Hurra!

  1. 2011-12-15

    […] skriva om klimatet i traditionell litteratur verkar förresten vara en trend, något som Pinglan Katarina tidigt […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.