Arne Dahl på värmlandsturné

Under denna veckan gör en av mina favoritförfattare Arne Dahl en turné i Värmland, och den inleddes igår kväll i Karlstad stadsbibliotek där jag och ett 50-tal övriga samlats för att lyssna. I maj kommer den sista delen av Opcop-serien ut (jag har skrivit om den första delen här) och jag är säkert inte ensam om att redan nu känna saknad efter karaktärerna.

Arne (eller Jan Arnald som han ju egentligen heter) berättar om sin väg till författarskapet, om tankarna kring skapandet av A-gruppen och lite om framtiden. Det är mycket intressant att lyssna på och jag kan verkligen rekommendera ett biblioteksbesök i Värmland under denna veckan.

Här är tider och platser:

23 april 19.00 Hammarö bibliotek

24 april 15.00 Säffle bibliotek

24 april 19.00 Grums bibliotek

28 april 15.00 Sunne bibliotek

28 april 18.30 Torsby bibliotek

29 april 15.00 Munkfors bibliotek

29 april 19.00 Hagfors bibliotek

Arne Dahl har också i samband med turnén blivit intervjuad i radio av vår egen pingla Hedvig!

Jag hade velat ha ett kort på mig och Arne till  den här bloggen, men blev barnsligt blyg och kom mig inte för att fråga. När han signerade min bok så berättade jag att jag blivit nästan som kär i hela A-gruppen, och undrade hur han skulle kunna släppa karaktärerna som funnits med så länge. Han berättade att han kände samma sak, och att han inte heller visste hur det skulle gå till…

Men skrivandet kommer att fortsätta och det ser jag fram emot. Jag är också väldigt sugen på att läsa hans “Jan Arnald-böcker” men de verkar inte alltför lätta att få tag på, särskilt inte i pocket.

Du gillar kanske också...

5 svar

 1. Hedvig N skriver:

  Har man inte tid att gå dit kan man lyssna på intervjun jag gjorde med Arne Dahl i P4 Värmland igår: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=93&artikel=5843022 🙂

 2. Pia W skriver:

  Härligt Karin! Dialog och möten med spännande författare sätter verklig guldkant på en pocketpinglas tillvaro.

 3. Anna K skriver:

  Det är nog dags att läsa en bok av denna författare!!
  Men vem ska man börja med?

 4. Karin H skriver:

  Jag tycker ju man ska börja från början, strukturfascist som jag är. 🙂 Misterioso heter första boken. Även om böckerna i serien är fristående så fångas karaktärerna bäst om man läser dem i ordning.

 5. Anna K skriver:

  Den boken ska jag definitivt införskaffa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.